Róka a Pokémonban

mudibarát képe

Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom a Pokémon című rajzfilmsorozatot/játékot.

A Pokémon egy japán cég, a Nintendo terméke. Kitalálója Satoshi Tajiri. A játék célja, hogy összegyűjtsük az összes „Pocket monster”-t, vagyis „zsebszörnyet” a Pokélabdák segítségével. A pokémonok állatszerű lények, amelyek harcolnak egymással és bizonyos idő után átfejlődnek erősebb állapotba.

A Pokémonok közt vannak olyan karakterek is, amelyeket rókák alapján készítettek. Ezeket kívánom most bemutatni.

A Pokémonokat generációk szerint és típusok szerint (tűz,víz,bogár,fű,stb) szokás besorolni. Én generációkba sorolva mutatom be a róka-pokémonokat:

I.generáció

VulpixVulpix (#037)

Egy kicsi, négylábú tűz típusú Pokémon, amelynek belsejében ki nem hunyó láng ég. Születésekor egyetlen fehér farka van, amely ahogy öregszik, megnő, és 6 részre osztódik. A figura vörös rókán alapul és a kitsune nevű japán rókaszellemen.

NinetailsNinetails (#038)

A Vulpix átalakult formája. Kilenc farka van, mindegyik hegye narancssárga, szeme vörös. Alapvetően tűz típusú, de pszichikai támadásokra is képes. Akár 1000 évig is élhet.

EeveeEevee(#133)

Sivatagi róka szerű, normál típusú pokémon. Fejlődő pokémonnak is hívják, mivel összesen 7 fejlődési lehetősége van.

VaporeonVaporeon(#134)

Eevee-ből fejlődik ki, ha vízkővel érintkezik.

JolteonJolteon(#135)

Eevee-ből fejlődik ki, ha villámkővel érintkezik.

FlareonFlareon(#136)

Eevee-ből fejlődik ki, ha tűzkővel érintkezik.

II.generáció

EspeonEspeon(#196)

Eevee-ből fejlődik ki. Pszichikai típusú.

UmbreonUmbreon(#197)

Eevee-ből fejlődik ki, sötét típusú.

ZoruaZorua(#570)

Sötét típusú róka-pokémon. Képes felvenni az ellenség alakját, hogy megtévessze. Sokat nevet, még veszélyes szituációkban is, vagy ha felfedezik a kilétét. Főszereplője a Zoroark: Masters of Illusion című anime rajzfilmnek.

ZoroarkZoroark(#571)

Zorua továbbfejlődött változata. Ha emberré változik, képes emberi beszédre is, ellentétben Zoruával. Két lábon jár. Szintén főszereplője a Zoroark: Masters of Illusion című animének.

IV.generáció

LeafeonLeafeon(#470)

Eevee-ből fejlődik ki, fű típusú.

GlaceonGlaceon(#471)

Eevee-ből fejlődik ki, jég típusú.

VI.generáció

FennekinFennekin(#6??)

A legújabb pokémon játék, a Pokémon X és Y egyik kezdőpokémonja. Tűz típusú, neve alapján Eeveehez hasonlóan sivatagi rókán alapszik. Tűz típusú. Száma és továbbfejlett változatai nem ismertek.

 

Forrás:

Bulbapedia.com

Csatolt képek
Címkék: 

Hozzászólások

Vulpex képe

Köszönjük a beküldést, közzétéve. :)

Enkara képe

SZiasztok!

 

Észrevettem hogy kimaradt egy fontos rajzfilm róka szereplő az eddigiekből.. ha írok róla hova és kinek kell elküldenem hogy közzétegye? :-)

Marcellus képe

Szia!

Ha tartalmat szeretnél beküldeni, akkor arra két lehetőséged is van:

1. Megteheted rögtön itt a portálon keresztül. Ehhez kattints a jobb oldali menüben a "tartalom hozzáadása" fülre, majd válaszd a felkínált kategóriák közül a "cikket". Ha minden jól megy, akkor így egy "Word"-höz hasonló szövegszerkesztőhöz jutsz, ahol megírhatod a cikket. Ha készen vagy egyszerűen kattints az oldal alján a mentés gombara. Az így lementett tartalomhoz bármikor visszatérhetsz és dolgozhatsz rajta. (A "saját tartalom" menüben megtalálod.) Ha úgy érzed, hogy kész a cikk, akkor küldj egy emailt nekünk és a többiről gondoskodunk... 

2. Ha a fenti megoldás valami miért nem működne, akkor elküldheted a cikket a klub email címére és majd mi beilesztjük az oldalra - természetesen a neved alatt.

Vulpex képe

Igaz nem Pokémon, de gondoltam, megemlítem. Renamon a Digimon Tamers-ből. Nézte valaki ezt a sorozatot? Én még a német RTLII-n láttam kb tíz éve. Aztán persze ment animaxon is magyarul is sok évvel később, azt már nem néztem, addigra már túlságosan is kinőttem belőle. :) de a karakter megmaradt.

http://digimon.wikia.com/wiki/Renamon_%28Tamers%29

Ő volt a kedvencem, meg Garurumon az alap Digimon sorozatból http://digimon.wikia.com/wiki/Garurumon (utóbbi farkas igazából).

mudibarát képe

Hát én nem néztem, mert Pokémonos voltam/vagyok. Ment is a rivalizálás a két csoport közt.  Legalábbis az én iskolámban:D

Nagyon durván néz ki ez a Renamon:D Nekem a róka francia megfelelője, a renard jutott róla eszembe.