róka

Enkara képe

Fixi, Foxi és barátaik

180px-FF-Fecchi.jpgCím:  Fixi, Foxi és barátaik (eredeti cím: Fix und Foxi, szó szerinti magyar cím: Fix és Foxi) színes, német-spanyol televíziós rajzfilmsorozat. (forrás: Wikipédia)

Megjelenés: 2000 és 2002 között vetítette először a két német csatorna is. Magyarországon 2002-2004 között a TV2 tűzte műsorára.

Címkék: 
Enkara képe

Róka a Nils Holgersson című svéd mesében

 Író: Selma Lagerlöf

Cím: Nils Holgersson csodálatos utazása  Svédországon át

Epizódszám: 52 rész

Magyar bemutató: 1988

 

mudibarát képe

A vízben vadászó róka

Ma kimentem a falu mögötti mezőgazdasági területre megfuttatni biciklivel Betyárt, a mudimat. Tudni kell a területről, hogy eredetileg lápos volt, és még ma is gyakran kiönt ide a kanális, ezért a táblákon bizonyos helyeken áll a víz, nádas,sás és "gyomnövények" nőnek ott. Én ezeket a területeket szoktam keresni, hátha látok valami fényképezni valót.

Címkék: 
mudibarát képe

Róka a kert végén

Ma reggel 7 körül mudim, Betyár megint ugatni kezdett, mint az szokása volt, ugyanis ilyentájt jár nálunk a postás.  Aztán abbahagyta, és a ház mögé ment, vissza  a helyére. Felkeltem, ahogy az az én szokásom. Ő az ébresztőórám. Bementem a konyhába, és reggelit készítettem. Ekkor Betyár megint ugatásba fogott. Nem törődtem vele, mert szeret csaholni, beszédes fajtából származik. De csak nem akart felhagyni vele, ezért fülelni kezdtem. Felismertem ezt a fajta ugatást, ez a vadállatok jelzésére fenntartott izgatott hang volt. Sokszor volt alkalmam hallani sündisznók kapcsán.

Címkék: 
mudibarát képe

Róka a Pokémonban

Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom a Pokémon című rajzfilmsorozatot/játékot.

A Pokémon egy japán cég, a Nintendo terméke. Kitalálója Satoshi Tajiri. A játék célja, hogy összegyűjtsük az összes „Pocket monster”-t, vagyis „zsebszörnyet” a Pokélabdák segítségével. A pokémonok állatszerű lények, amelyek harcolnak egymással és bizonyos idő után átfejlődnek erősebb állapotba.

Címkék: 
Marcellus képe

A róka aki sms-t küldött...

Pár nappal ezelőtt egy érdekes és nem kevésbé humoros esett történt Norvégiában. A történet főszereplője a 16 éves Lars Andreas Bjerckkel, aki egyik barátjával együtt december elején elhatározta, hogy megpróbálkozik egy éjszakai rókalessel. A les megvalósításában Lars okostelefonja volt segítségükre, melyre korábban egy nyúlsírás hangot generáló alkalmazást töltöttek. 

Kategóriák: 
mudibarát képe

Magyarország emlőseinek atlasza

atlasz

Múlt héten rendeltem meg ezt a könyvet a libri könyvesáruházból. Ugyan nem kapcsolódik szorosan a rókákhoz, de természetesen ők is helyet  kapnak a gyűjteményben.

Címkék: 
Marcellus képe

A Magas-Tátra és egy róka

Egy elég kimerítő vizsgaidőszakot követően, az elmúlt hetet a Tátrában töltöttem némi kikapcsolódás és sportolás reményében. Amint arról régebbi bejegyzéseim is árulkodnak, gyakorta a környező hegységekben keresek menedéket a mindennapok egyhanguságával szemben. Nyáron a napsütés és a túrázás, míg télen a havas táj látványa és síelés vonz. 

mudibarát képe

Szalagavató

Kedves rókabarát társaim!

Tegnap szalagavatóm volt. Nagyon jól sikerült a nap, semmi botlás nem volt, minden rendben és boldogságban zajlott. Az ünnepség utáni bált is élveztük, szerintem sokkal jobb nem is lehetett volna.

Joggal kérdezhetitek, hogy mire fel ez a blogbejegyzés? Hát elárulom: nagynénémtől kapott szalagavatói ajándék az oka. Ugyanis ő is tudja, hogy milyen szenvedélyesen szeretem ezeket az állatokat. Ennek ellenére nem számítottam arra, amit kaptam.

Oldalak

Feliratkozás RSS - róka csatornájára