rókatartás

További képek a Galériában: 
Vulpex képe

Most akkor legális, vagy nem?

A rókatartás nem egyszerű dolog, felkészültséget, pénzt és rengeteg időt igényel. Ha pedig mindezt legálisan, rendezett jogi keretek között szeretnénk megtenni Magyarországon 2014-ben, végképp nem vagyunk egyszerű helyzetben...

Érdekes esettanulmány következik. Szolgáljon tanulságul mindenkinek, aki ma Magyarországon rókát szeretne tartani, és mindezt legálisan szeretné megtenni, a hatályos törvényeknek és rendeleteknek megfelelve.

Kategóriák: 
Marcellus képe

Kapcsolatfelvétel rókánkkal

Imprinting, avagy a jó időzítés fontossága

Egy működőképes róka-ember kapcsolat kialakítása, a megfelelő időzítéssel kezdődik: A rókakölyök által az első néhány hetben átélt élmények ugyanis maradandó lenyomatot hagynak személyiségükben és szociális viselkedésükben. Ezt szokás imprintingnek vagy magyarosítva bevésődésnek nevezni.

Címkék: 
Marcellus képe

Építsünk kifutót!

A rókatartás jogi feltételeinek megteremtése mellett ugyanolyan fontos az infrastrukturális környezet, vagyis egy megfelelő kifutó kiépítése. Egy-egy állatkertben unottan szundikáló róka láttán nem is gondolnánk, hogy vörös barátainkba mennyi aktivitás és mozgásigény szorult. Ebből fakadóan jobb, ha a fölös energiáik levezetése nem a lakásunk berendezési tárgyain történik.

Címkék: 
Marcellus képe

Jogi háttér

Szabad-e Magyarországon rókát tartani?

Ha ez a kérdés szóba kerül, a legtöbb ember rögtön rávágja, hogy rókát tartani illegális dolog. Ez így azonban nem teljesen igaz, ugyanis ennyi erővel azt is állíthatnánk, hogy autót vezetni illegális. Mindkettőre lehetőség van, ha megtesszük a szükséges előkészületeket, és betartjuk a jogi szabályozásokat: 

Címkék: 
Marcellus képe

Receptek rókáknak

Ugyan az "Etetési irányelvek" című cikkünkben általánoságban már foglalkozunk a rókák helyes etetésével, azonban ezúttal néhány konkrét recept segítségével szeretnénk megmutatni olvasóinknak, miként realizálhatják a cikkben megfogalmazott tanácsokat a gyakorlatban... 

Címkék: 
Marcellus képe

Étetési irányelvek

A rókához a hasán keresztül vezet az út...

A helyesen megválasztott étrend nagyon fontos, ugyanis általa kedvencünk egészséges és hosszú életet élhet, emellett a finom falatok segítenek elmélyíteni az ember és állat közötti barátságot. Szerencsére a rókák nem válogatósak, szinte bármit megesznek, de ettől függetlenül fontos, hogy rókánk számára mindig egy az életkorához igazodó, kiegyensúlyozott étrendet állítsunk össze. Az alábbi tanácsok ebben kívánnak segítséget nyújtani a leendő, vagy már gyakorló rókatartóknak.

Kategóriák: 
Címkék: 
Marcellus képe

Rókák oltási programja

 Mivel a rókák házi tartása korántsem annyira elterjedt, mint a kutyatartás, ezért jelenleg nem állnak rendelkezésre kifejezetten rókák számára kifejlesztett állatorvosi készítmények. Azonban mivel a rókák a kutyafélék családjába tartoznak, ezért esetükben jól használható a kutyák vakcinázási programja.

Marcellus képe

Ismét kisróka szezon....

Lassan itt van május, ami egyben azt is jelenti, hogy az elkövetkező hetekben egyre több helyen rókakölykökkel kapcsolatos apróhirdetések tünedeznek föl az interneten. Nem meglepő tehát, hogy az év ezen szakában különösképpen előtérbe kerül a rókatartás problematikus kérdésköre is.

Kategóriák: 
Marcellus képe

Gondozási tanácsok párhetes kölyökrókákhoz

Ebben a kis alfejezetben egészen kicsi, párhetes rókakölykök gondozásához szeretnék néhány tanácsot adni, arra az eshetőségre ha egy még magatehetetlen kölyökkel hozna össze valakit a sors egy erdei séta alkalmával.

Kategóriák: 
Címkék: 
Vulpex képe

Rókatartás - a 11 leggyakoribb kérdés és válasz, röviden

Roxy, a házirókaA különböző közösségi oldalakon és vitafórumokon egyre gyakrabban jelennek meg rókatartással kapcsolatos kérdések és vélemények, de az általános tájékozatlanság még mindig elég nagy a témában. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a rókatartással kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, röviden és közérthetően. Ha csak most kezdtél a témával foglalkozni, és nem szeretsz sokat olvasni, akkor érdemes ezzel kezdeni!

Címkék: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - rókatartás csatornájára