A kamerára éhes róka és más fura történetek

Marcellus képe

Szeptember és vele együtt az ősz már itt van a kertek alatt. A mögöttünk álló hónapok mintegy összefoglalásaként, jelen cikkünkben a nyár folyamán napvilágott látott rókákkal kapcsolatos hírekből szemezgetünk egy kicsit:

 

Olvasóink közül bizonyára sokan ismerik a híresen strapabíró GoPro kamerát, mely igen kedvelt hegymászók, természetfotósok és az extrém sportok szerelmesei körében. Azonban úgy tűnik, hogy egy kíváncsi róka fogsorának még ez a kamera sem tud ellánállni: 

https://www.youtube.com/watch?v=ojSaYrOttVs

A rókákra jellemző kíváncsiság és a felfedező kedv, városi környezetben néha igen meglepő szituációkhoz tud vezetni: Júliusban egy kanadai városi róka délidőben úgy döntött, hogy felszáll egy üresen álló buszra és az egyik hátsó ülésen tölti el az aznapi sziesztáját. Az esetről fénykép is készült, ám szerencsére a róka még idejében kereket oldott mielőtt befogták volna.

http://neon.hu/kattanj_meg/awwww-top-cuki-buszon-szunyalt-el-egy-kanadai-roka-291097

Azonban nem kell egészen Kanadáig utaznunk, ha fura történetekt szeretnénk városi rókákról hallani: London híres / hírhedt a városban élő rókáiról, melyek gyakran a legváratlanabb helyeken bukkannak fel. Ezúttal egy gyerekkórházban okozott egy róka nem kis meglepetést, mikor váratlanul a mennyezeten keresztül bepottyant az egyik kórterembe. Szerenécsre a kórházban zajló felújítási munkálatok miatt az adott fekvőbeteg osztály épp használaton kívül volt.  

http://www.standard.co.uk/news/london/children-evacuated-from-london-hospital-after-fox-falls-through-ceiling-9660543.html

Végül, de nem utolsó sorban egy történet kishazánkból: Amint a mondás tarja, aki rókát akar fogni, annak bizony korán kell kelnie és még akkor sem egyszerú... A dolog ugyan sikerült is egy Böhönye közelében élő németjuhász kutyának, azonban vörösbundás barátunk nem adta olcsón a bőrét és még utolsó erejével Dugovics Titusz módjára magával rántotta támadóját egy közeli víztározóba. A kutyát végül a tűzoltóknak kellett kimentenie a mesterséges tóból.

http://kapos.hu/hirek/kek_hirek/2014-08-07/roka_fogta_nemetjuhasz.html

Kategóriák: