a rókabarát portál

Hírek

VRK hírek, események, valamint különféle rókás hírek a nagyvilágból

Jégbe fagyott róka

A rókák leginkább a ravaszságukról és a találékonyságukról híresek, de azért néha ők is pórul járnak: január 9-én talált rá egy helyi vadász Baden-Württenberg tartományban erre a teljes egészében jégbe fagyott példányra...

 

 

Kategóriák: 

Tájékoztatás a segítséget kérőknek

Az oldal főszerkesztői nem tudnak segíteni rókák befogásában, elhelyezésében, állatorvoshoz juttatásában. Ha ezzel kapcsolatban keresel meg minket, csak annyit tudunk tenni, hogy továbbítjuk állatvédő önkénteseknek. Vedd figyelembe, hogy a nekünk küldött üzeneteket esetenként csak napokkal később tudjuk elolvasni. Megértésedet köszönjük.

 

Kategóriák: 

Rókatartás 2.0 - Végre itt van!

Kedves Rókabarátok!

A legendás "Róka mint háziállat" cikkünk, mely Magyarországon először foglalkozott a rókabarát rókatartás témájával, a mai nappal nyugdíjba vonul, hogy átadja helyét az új generációnak: Hónapok hosszú munkája után ugyanis elkészült a rókatartás szekciónk nagy átszervezése! A témával kapcsolatos írásaink jelentősen kibővültek és a könnyebb olvashatóság kedvéért egy könyv fejezeteihez hasonlóan tematikusan csoportosításra kerültek.

Kategóriák: 

Szerzői jogvédelem

Szomorúan vettem tudomásul internetes keresgélésem során, hogy bizonyos "webhely-szerkesztők" mindenféle előzetes kérés, és forrás megjelölése nélkül vesznek át szöveges tartalmakat, cikkeket és képeket a webhelyünkről...

Kategóriák: 

Most akkor legális, vagy nem?

A rókatartás nem egyszerű dolog, felkészültséget, pénzt és rengeteg időt igényel. Ha pedig mindezt legálisan, rendezett jogi keretek között szeretnénk megtenni Magyarországon 2014-ben, végképp nem vagyunk egyszerű helyzetben...

Érdekes esettanulmány következik. Szolgáljon tanulságul mindenkinek, aki ma Magyarországon rókát szeretne tartani, és mindezt legálisan szeretné megtenni, a hatályos törvényeknek és rendeleteknek megfelelve.

Kategóriák: 

Kellemes Ünnepeket!

Kategóriák: 
Címkék: 

Vezess "róka-tudatosan" !

Augusztus-szeptember a rókák felnőtté válásának időszaka: ezen hónapok során az idén született rókakölykök fokazatosan elhagyják szüleik vadászterületét, hogy a tél beállta előtt saját territóriumot találjanak maguknak. Ezen vándorlás sajánlatos következménye, hogy nyár végével egyre több helyen lehet találkozni az utak mentén elgázolt rókák tetemével. 

A fiatal rókák útkeresése azonban nem csupán a rókák számára veszélyes időszak, hanem a késő esti illetve hajnali órákban közlekedő autósokra nézve is. 90 km/h vagy a fölötti tempó mellett már egy néhány kilós rókával való ütközés is komoly balesethez vezethet illetve jelentős károkat okozhat gépjárművünkben. Fontos megemlíteni, hogy vadállattal való összeütközésből származó károkra a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hatálya nem terjed ki,  erre csak a drágább CASCO biztosítások nyújtanak fedezetet.

Szürköletet követően magunk és a rókák testi épsége érdekében vezessünk az elkövetkezendő időszakban fokozott körültekintéssel!

 

 

 


Kategóriák: 

7. NOÉ-s találkozó és örökbefogadó nap, 2015. április 12.

2015. április 12.-én ismét megrendezésre kerül a Noé Állatotthon Találkozó és Örökbefogadó Napja, amelyre szeretettel várnak minden régi és új látogatót, állatbarátot, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az Állatotthon erre a napra számos programmal készül, így lesz keverékkutya szépségverseny, kutyás bemutató, tánc és sportbemutatók, tombola, a kisebbeket pedig kézműves programok, arcfestés, próbalovaglás és játszóház várja. Emellett lehetőség lesz állatok örökbefogadására is ("igaziból" és virtuálisan egyaránt).

Időpont: 2015. április 12. vasárnap, 10 és 15 óra között.

Helyszín: Noé Állatotthon, Budapest XVII. kerület, Csordakút utca vége.

További információk: a Noé weboldalán.

Noés találkozó és örökbefogadó nap plakátja

Kategóriák: 

Húsvéti családi program a Noéban (2015. április 5.)

Húsvéti állatságok a Noé Állatotthonban! Szeretettel várnak mindenkit április 5.-én, vasárnap 11 és 14 óra között megrendezésre kerülő családi rendezvényükre, ahol a kisebbek és a nagyobbak megismerkedhetnek az Állatotthon állataival, ezenfelül számos programmal készülnek a kilátogató gyerekek számára, többek között lesz állatsimogató, tojáskereső verseny, arcfestés, játékos vetélkedők, és még sok más!

Cím: Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége.

Noé húsvét plakát

Kategóriák: 

Oldalak