"Cicás nap" a Noéban 2012. április 1.-én - Beszámoló

Profile picture for user Vulpex
Cicás nap

Túl vagyunk a Cicás napon...

Viszonylag hideg volt, úgyhogy nem voltak sokan, de azért jó volt. A nap a cicák jegyében telt, bár én a több cicára számítottam, mert elég keveset láttunk a Cicakifutóban. A Noéban tudomásom szerint jóval több cica van, csak szanaszét. A rendezvényen egyébként öt cica talált gazdira, azt hiszem ez jó aránynak számít.

Ahogy nyilatkozták a Noésok korábban, tényleg teltház van a befogadott állatok számát tekintve. A szó szoros értelmében véve minden talpalattnyi helyen állatok vannak, egyesek a kifutójukban, mások viszonylag szabadon a látogatók közt. Persze ezt nem nagatívként írom, mert láthatóan nem szenvednek hiányt semmiben, viszont abszolút nem irigylem az önkénteseket, ennyi állatról gondoskodni szervezetten azért nem lehet olyan egyszerű feladat. Kutyák és kutyák többnyire, viszont rengeteg a haszonállat, csirke, disznó, kecske is, régen is voltak, de nem ennyien, vagy csak nekem nem tűnt fel a nagy számuk.

Rókatémában sajnos nem érdemben beszámolni semmiről, a Rókarezervátumban semmit sem láttunk. Azil-ra voltunk igazán kíváncsiak, meg is leltük a bejárattól nem messze, a haszonállatok közt - legalábbis igen valószínű, hogy ő volt az. A helyét az önkéntesek nem tudták pontosan megmondani, sokszor költöztetik ide-oda, de ennyi állat mellett ez talán érthető is. Azil nem volt túl barátkozós kedvében, és közeledtünkre csak kukucskált a "kotorékának" kijelölt fatuskó üregéből, majd néhány másodperc után úgy döntött, végleg elbújik, nem is láttuk többet, így bár kamerával a kezemben közelítettem először feléje, lefényképezni végül mégsem sikerült. (Fényképeztünk viszont mást, hamarosan fent lesznek a képek).

Bár a rókákat hanyagolnunk kellett, azért jól éreztük magunkat, megnéztük a cicákat, játszottunk zsákbamacskát, adományoztunk is egy kicsit, közben bejártuk az Állatotthont, kicsit barátkoztunk ezzel a rengeteg állattal, mely körülvett minket, és a lényeg, hogy közben jót sétáltunk.