A hetényi róka

Profile picture for user mudibarát

Már régóta kutattam jeleit róka jelenlétének a falum környékén, de utoljára legalább 2 éve találtam nyomokat. Igazából nem csodálkoztam különösebben, mert nem túl sok az apróvad a környéken, dehát a rókának nem kell sok, hogy megéljen.

Ma voltam kint barkát szedni anyámnak a nádas környékén. Megreccsent a talpam alatt a nád, és erre kiugrott a rejtekéből egy róka! Úgy örültem! Elég kicsi róka volt, fiatal lehet, talán tavalyi. Csodálkozok hogy ilyenkor nap közben aktív. Lehet hogy már kölykei vannak? Remélem igen.

Címkék

Hozzászólások

Profile picture for user Marcellus

Úgy tűnik, hogyha kellően rókabolond az ember, akkor előbb vagy utóbb a természet is elismeri ezen szenvedélyét és  megajándékozza egy ilyen pillanattal...

Reméljük lesznek még további fejleményei a találkozásnak, mindenesetre tanulság, hogy ott is rókára bukkanhatunk ahol nem várnánk.

Profile picture for user Vulpex

Igazán szerencsés vagy. Kora reggeli órákban is érdemes körülnézni, ilyenkor kora tavasszal is lehet hallani a hangjukat. Amúgy a róka általában akkor aktív nappal, amikor kölykei vannak, amúgy csak sötétedés után merészkedik elő emberlakta területhez közel.

Profile picture for user mudibarát

Pontosan azt találtam furcsának, hogy délben voltam kint, és akkor találkoztam vele. Lehet, hogy nem ért haza, és itt pihent meg? Igazán nem tudom, de ha lesz időm, elmegyek oda megint, és meglátom vannak-e ott friss nyomok, vagy arra utaló jelek, hogy Vörös úr ott lakik.