A róka meg a szarkák...

Profile picture for user Marcellus

Ez a cím alapján valami állatmese is lehetne...

Nem rég úgy alakult, hogy ismét Olaszországba kellett utaznom a munkámból kifolyólag, de ez igazából a történet szempontjából kevésbé fontos. Amit viszont lényeges megemlíteni, hogy ismét abban az isten háta mögötti kis falucskában szálltam meg, ahol a nyár elején is.

 A hét eleje kissé esősen indult errefelé, ám tegnap reggel már verőfényes napsütésre ébredtem. Igazság szerint még szívesen aludtam volna egy félórácskát, de az ablakon bekandikáló nap nem túlsok lehetőséget adott rá.  Reggeli borotválkozásom végeztével, valamiért kinéztem a fürdőszoba ablakán, ennek köszönhetően viszont az alábbi érdekes epizód szemtanúja lettem:

A panzió hátsó kertéjében épp egy róka vadászott a még deres fűben - a jellegzetes ugrándozás eltéveszthetetlen volt. A már elejtett egereket egy kis kupacba gyűjtögette össze a kert végében. A zsákmány viszont három szarka érdeklődését is felkeltette, akik időről-időre megpróbáltak egy-egy egeret megkaparítani a kupacból. Ez ahhoz vezetett, hogy rókánknak a vadászat mellett a szarkákat is hajkurásznia kellett. A mókás oda-vissza rohangálás körülbelül tízpercig tartott, utána a róka úgy döntött, hogy inkább visszavonul az egyik bokor tövébe, hogy elfogyassza a reggelijét. 

Az esetről sajnos nem készült sem videó, sem fénykép, de ennek ellenére kellemes meglepetést jelentett így korán reggel.

Címkék