A rókák mindenütt ott vannak...

Profile picture for user Marcellus

A mögöttem álló héten az osztrák hegyek között nyaraltunk. Igazság szerint pihenés, városnézés és néhány hegycsúcs meghódítása végett utaztunk el Alsó-Ausztriába, ám hamarosan kiderült, hogy bizony a "rókázás" itt is utolért...

Hogy ezen mit is kell érteni?

A másodiknap épp Melk óvárosában sétáltunk, amikor az egyik ház falán az alábbi plakátot pillantottam meg:

Ausztria 2010.08.01

Aztán egy kastélylátogatás alkalmával az egyik terem falát díszítő festmények között ezt vettem észre:

Ausztria 2010.08.01

Innen már nem volt megállás, sorban jöttek az újabb rókás utalások. Egyik nap, mikor fellibegőztünk az Ötscher nevű hegycsúcsra, na hogy hívták a völgyállomás melletti éttermet...?

Ausztria 2010.08.01

Az elköszítés után felbukkantak az igazi rókák is, ugyanis mikor egy kedves alpesi városocska Waidhofen am Ybbs vadasparkjában jártunk rögtön két ezüstrókával találtam szemben magam. Az állatkertben egyébként nagyon tetszett, hogy természetese környezetében, mégis jól megfigyelhető módon igyekezett bemutatni az európai erdők állatait. A kifutók ennek megfelelően igen nagy méretűek voltak, melyek körül több magasles-szerű kilátópontot létesítettek. Sőt néhányba (pl a baglyokhoz) még be is lehetett menni.

Ezüst rókák Ausztriából

(A két osztrák ezüst rókáról a galériába is raktam fel képeket.)

Végül, de nem utolsó sorban, már hazafelé jövet egy a Duna árterületének élővilágát bemutató múzeum boltjában nem tudtam megállni, hogy meg ne vegyem ezt a képeslapot:

Ausztria 2010.08.01

Hozzászólások

Profile picture for user Vulpex

Wow... rókás festmény és étterem :D

Ja igen, rókák mindenütt, akkor ott sem maradtál rókamánia nélkül, ami pozitív :)

Azért egy kicsit érdekes, hogy ennyi mindenről a rókák köszönnek vissza azon a környéken. Látszik, hogy az osztrákok tényleg nagy rókabarátok. Gondoljunk csak még arra a másik, szintén osztrák vadasparkra ahol márványrókák is vannak.

De az ezüst is szép róka, természetesen, de elfogult vagyok, sajnálom. :D

Legalább nem lehet azt mondani, hogy "mindig csak a vörös". :D