Volpe italiano

Profile picture for user Marcellus

Amint blogbejegyzéseim dátumozása mutatja, jó két éve már annak, hogy rókával találkoztam a szabadban - ami valljuk be elég hosszú idő. Azonban a jó hír az, hogy nem régiben újra összehozott a sors egy rókával.

Ezúttal a találkozásra nem a megszokott helyen, sőt nem is Magyarországon, hanem Olaszország hegyei között került sor. A történet igen hasonló a legelső rókás kalandomhoz, ugyanis épp egy jól kitaposott ösvényen bandukoltam hegynek felfelé, amikor is egyszer csak egy mit sem sejtő róka keresztezte az utamat balkéz felől. Természetesen kölcsönös volt a meglepetés. A ravaszdi kis gondolkozás után az utat szegélyező magas fűbe menekült, majd úgy harminc lépésre az úttól megállt és onnan méregetett. Némi kíváncsiskodás után, aztán végleg eltűnt a bokrok között.

Szóval a történet forgatókönyve tényleg nagyon hasonló, annyi különbséggel persze, hogy most nyár volt, akkor pedig tél. Lényeges eltérés azonban, hogy most sikerült egy rövid videót is készítenem, habár a szóban forgó róka elég nehezen kivehető a magas fűben - ezért célszerű teljes képernyőre és HD minőségre váltani.

Hozzászólások

Profile picture for user Vulpex

Köszönet, hogy megosztottad az élményt. Tekintve hogy mindig a legváratlanabbul tudnak megjelenni a semmiből, szerintem az sem rossz, ha ennyit sikerült levideózni belőle. Persze ha tudatosan keresed őket, akkor meg egyáltalán nem.

Ott a róka:

Profile picture for user Marcellus

Válasz Vulpex üzenetére

Igen, a felvétel eléggé valami gyerekeknek szánt képrejtvényre hasonlít. "Keresd a rókát" :)

Köszi, a képért, így valószínüleg a videón is könnyebb észre venni. 

 

Az igazság az, hogy eredetileg fényképet akartam csinálni, de véletlenül átváltottam videóra a telefonomat, ezért készült ez az állóhelyzetes felvétel.