Fixi, Foxi és barátaik

Fixi, Foxi és barátaik

Cím:  Fixi, Foxi és barátaik (eredeti cím: Fix und Foxi, szó szerinti magyar cím: Fix és Foxi) színes, német-spanyol televíziós rajzfilmsorozat. (forrás: Wikipédia)

Megjelenés: 2000 és 2002 között vetítette először a két német csatorna is. Magyarországon 2002-2004 között a TV2 tűzte műsorára.

Epizódok: 52 rész

Fixi, Foxi és barátaik

Háttér:

Fixi és Foxi, Rolf Kauka híres grafikus legnépszerűbb figurái. Először könyvekben, és képregényekben jelentek meg, több mint 40 éve. Rolf Kauka 1951-ben alapította meg a kiadóját Kauka Publishing néven, ahol már alkalmazott hírneves illusztrátorokat kezdeti időben. A két szereplő önálló magazinban kapott helyet, ezt hetente 400.000 példányban adták el. Rolf Kauka 1982-ben a feleségével, Alexandra Kauka-val alapította meg a Kauka Promedia céget. Ekkor kezdtek el dolgozni, a két figura rajzfilmesítésével. Az elkészült rajzfilmeket a világon már 30 országban bemutatták. Egy rész 4 epizódot takar, három Fixi Foxi történetet és egy A Peppercorn család történetet, amely Fixi Foxi történeteivel összevont történetek. (forrás: wikipédia)

Történet:

Két kis róka éli mindennapjait. Fixi egy vagány és állandóan kalandot kereső rókagyerek, testvére Foxi meggondoltabb, előrelátó, aki próbálja tesóját visszatartani a vakmerő tettektől. Persze ettől függetlenül minden részben belekeverednek kisebb-nagyobb zárökbe, aminek szerencsére mindig jó a vége. A rajzfilmben sokszor megelevenedik a testvéri összetartás, civakodás, mint minden átlagos családban. 

Fixi, Foxi és barátaik

Szerethető, kedves figurák, aranyos történetek.. Én még felnőtt fejjel is megnéztem a lányommal, amikor ment a tv-ben.. Természetesen a rókák miatt.. :-) Na meg, mert retro mese, amit kifejezetten szeretek. A képregényeket is ismertem, jó volt látni, hogy rajzfilmet is csináltak belőle. Mindenkinek ajánlom, ha könnyed, de tartalmas kikapcsolódásra vágyik 10-15 percre a gyerkőc mellett, vagy csak úgy ;)

Fixi, Foxi és barátaik

Érdekesség:

Gyerekkoromban (1990-es évek eleje) emékszem, hogy volt ilyen rágó is. Ahogy szörföltem a neten találtam is scannelt rágó papírt. Szerintem, lesz akinek beugrik..

Fixi, Foxi és barátaik
Fixi, Foxi és barátaik


Hozzászólások

Válasz Vulpex üzenetére

Én is szerettem gyerekkoromban, csak már alig emlékszem rá :-D Volt egy farkas haverjuk is, Lupó.

Nem emlékeztek, milyen rajzfilmmel volt "párosítva"? Asszem mindig 2 rész Fixi és Foxit adtak le, és közte egy másik mesét, ami valami furcsa állatok családjáról szólt, akiknek volt egy házi egerük.