Fixi, Foxi és barátaik

Fixi, Foxi és barátaik

Cím:  Fixi, Foxi és barátaik (eredeti cím: Fix und Foxi, szó szerinti magyar cím: Fix és Foxi) színes, német-spanyol televíziós rajzfilmsorozat. (forrás: Wikipédia)

Megjelenés: 2000 és 2002 között vetítette először a két német csatorna is. Magyarországon 2002-2004 között a TV2 tűzte műsorára.

Epizódok: 52 rész

Fixi, Foxi és barátaik

Háttér:

Fixi és Foxi, Rolf Kauka híres grafikus legnépszerűbb figurái. Először könyvekben, és képregényekben jelentek meg, több mint 40 éve. Rolf Kauka 1951-ben alapította meg a kiadóját Kauka Publishing néven, ahol már alkalmazott hírneves illusztrátorokat kezdeti időben. A két szereplő önálló magazinban kapott helyet, ezt hetente 400.000 példányban adták el. Rolf Kauka 1982-ben a feleségével, Alexandra Kauka-val alapította meg a Kauka Promedia céget. Ekkor kezdtek el dolgozni, a két figura rajzfilmesítésével. Az elkészült rajzfilmeket a világon már 30 országban bemutatták. Egy rész 4 epizódot takar, három Fixi Foxi történetet és egy A Peppercorn család történetet, amely Fixi Foxi történeteivel összevont történetek. (forrás: wikipédia)

Történet:

Két kis róka éli mindennapjait. Fixi egy vagány és állandóan kalandot kereső rókagyerek, testvére Foxi meggondoltabb, előrelátó, aki próbálja tesóját visszatartani a vakmerő tettektől. Persze ettől függetlenül minden részben belekeverednek kisebb-nagyobb zárökbe, aminek szerencsére mindig jó a vége. A rajzfilmben sokszor megelevenedik a testvéri összetartás, civakodás, mint minden átlagos családban. 

Fixi, Foxi és barátaik

Szerethető, kedves figurák, aranyos történetek.. Én még felnőtt fejjel is megnéztem a lányommal, amikor ment a tv-ben.. Természetesen a rókák miatt.. :-) Na meg, mert retro mese, amit kifejezetten szeretek. A képregényeket is ismertem, jó volt látni, hogy rajzfilmet is csináltak belőle. Mindenkinek ajánlom, ha könnyed, de tartalmas kikapcsolódásra vágyik 10-15 percre a gyerkőc mellett, vagy csak úgy ;)

Fixi, Foxi és barátaik

Érdekesség:

Gyerekkoromban (1990-es évek eleje) emékszem, hogy volt ilyen rágó is. Ahogy szörföltem a neten találtam is scannelt rágó papírt. Szerintem, lesz akinek beugrik..

Fixi, Foxi és barátaik
Fixi, Foxi és barátaik

Hozzászólások

Én is szerettem gyerekkoromban, csak már alig emlékszem rá :-D Volt egy farkas haverjuk is, Lupó.

Nem emlékeztek, milyen rajzfilmmel volt "párosítva"? Asszem mindig 2 rész Fixi és Foxit adtak le, és közte egy másik mesét, ami valami furcsa állatok családjáról szólt, akiknek volt egy házi egerük.