Liza, a rókatündér - a "magyar kicune" tavasszal a mozikban

Profile picture for user Vulpex

Állami támogatással készül Ujj Mészáros Károly első filmje, Liza, a rókatündér címmel. Az utómunkálatok elkezdődtek, várhatóan tavasszal kerül moziba a film. A japán folklórban gyakran felbukkanó Kicune-történetekhez hasonlatos felnőtteknek szóló romantikus mese lesz ez, fekete humorral, némi japán mitológiával, és olyan szereplőkkel, mint például a főszereplőt alakító Balsai Móni, illetve Kovács Lehel és Hajdu Steve mellett Schmied Zoltán, Szabó Győző és Cserna Antal.

A történet főszereplője Liza, akinek rókatündérként célja az, hogy elcsábítsa a férfiakat és elrabolja a lelküket. A filmről bővebben az origo filmklubjában, ezen a weblapon lehet többet megtudni, ahol a teaser és a bemutató is megtekinthető.

Hogy a film mennyire őrzi majd meg az eredeti Kicune-történetek stílusát és marad hű az eredeti japán mitológiához, az eddigi ismertetők alapján nehéz eldönteni, vagy egyáltalán véleményt nyilvánítani a filmről. Mindenesetre rókabarátoknak érdekes lehet a rókás japán mítoszok szempontjából, Kicune-rajongóknak meg egyenesen kötelező, még akkor is, ha nem egészen arra számítunk majd, mit amit a film nyújt majd... de mindenesetre érdekesnek tűnik. Én kíváncsian várom.

További linkek

Kategóriák

Címkék