Ozy és Millie

Profile picture for user mudibarát

Az Ozy és Millie egy angol nyelven íródott képregény.

A történet főhősei a két címszereplő. Millie egy lány vörös róka, életvidám, cinikus, mindig csínytevésen jár az esze. Az anyja, Ms. Mudd, önálló anya, egyedül neveli kislányát. Néhány hasáb során kiderül, hogy Millie jó pár jellemvonását tőle örökölte...

Ozy egy fiú sarki róka. Nyugodt, megfontolt, ő próbálja csitítani Millie kitöréseit, több kevesebb sikerrel. Ő az első szereplő, akit megismerünk, nem melleslegMillie legjobb barátja. Az ő "apja" egy Llewellyn nevezetű vörös sárkány. Ozy láthatóan tőle tanulta a nyugodtságot. Szeret tanácsokat adni.

Maga a képregény természetesen angol nyelven íródott. Komoly társadalom kritikákat rejtenek a hasábok, a mai emberek és létformák komoly szatírája. Rendkívül szórakoztató olvasmány. Azonban a megértéséhez sokszor szükséges az ameerikai hírességek, fontos személyek és eseményke ismerete, ám ma az internetsegítségével ez sem jelent komoly akadályt.

Minden tiszteletem az íróé, Dana Simpsoné. A rajzok gyönyörűek, a karakterek kidolgozottak. S bár a hasábok nagyja fekete-fehér, nem ront, sőt ad az élményhez. Sajnos már befejezte ezt a sorozatot, amely 1998-tól egészen 2008-ig minden nap megjelent, és ingyen megtekinthető az író saját honlapján. Könyv formájában is elérhető.