Videó: Anyaróka és kölykei nyáron - Kovács László felvételei

Profile picture for user Vulpex

Nincs könnyú dolga az anyarókának, amikor hat kölyköt kell felnevelnie. Nyáron ugyan több táplálékot talál, de a kölykök fejlődésben vannak, és mindig éhesek. Egyszóval, ha kevés a táplálék, nincs elegendő anyatej sem! Ha kiszámoljuk, ebben az időszakban (június) a kölykök nagyjából nyolc hetesek lehetnek (ebben a korban már elég mozgékonyak és nagyok, és a színük is kezdi elnyerni a felnőttekét teljesen, de egyes források szerint az anyaróka nyolc, míg más források szerint 12 hetes korukig szoptatja őket, fokozatosan a negyedik hetes koruktról áttérve a szilárd táplálékra).


Rókacsalád élőben - webcam

Profile picture for user Vulpex

Igaz ugyan, hogy Kamal jóvoltából a fórumon is fent van egy ideje, de úgy gondoltam, itt jobban szem előtt van, úgyhogy ide is beküldöm.

http://www.volgdevos.nl/

A fenti weboldalon egy rókacsalád - beleértve a most tavasszal született kölykök - életét követhetjük nyomon a kotorékba szerelt webkamerákon keresztül élőben (!), a nap 24 órájában. A mesterségesen kialakított kotorék, amelybe vad rókákat "szoktattak" be, természetes környezetben található.


Ismét kisróka szezon....
Kisróka

Lassan itt van május, ami egyben azt is jelenti, hogy az elkövetkező hetekben egyre több helyen rókakölykökkel kapcsolatos apróhirdetések tünedeznek föl az interneten. Nem meglepő tehát, hogy az év ezen szakában különösképpen előtérbe kerül a rókatartás problematikus kérdésköre is.

Nem ritka - sőt mondhatni gyakori-, hogy egy közeli településen felbukkanó hirdetés hatására valaki  gondol egyet és megvásárolja az adott kölyköt.  Kétségkívül a dolog spontaneitásának megvan a maga varázsa - főleg ha az ember éveken keresztül álmodozott valami hasonlóról.

Ugyanakkor, mindenkit mindenkit óva intünk attól, hogy meggondolatlanul és mindenféle előkészület nélkül rókatartásra adja a fejét.

Marcellus 2013. 04. 23., k – 23:52

Helen, a rókabébi

Profile picture for user mudibarát
Helen, a rókabébi

Az álmodozó Taichi története, aki nemrég költözött el a nagyvárosból Hokkaidoba, egy kis faluba édesanyja barátjához, az állatorvos Kohoz és lányához. Egy nap az iskola után Taichi hazafelé tartva egy kis rókát talál az út mellett. Mivel a Róka teljesen egyedül van, úgy dönt, hazaviszi a kis szerzeményt.Ko megállapítja, hogy a Róka néma, vak és süket.Amikor tejjel kínálják, azt is visszautasítja. Taichi elhatározza, hogy meggyógyítja a kis állatot és Helennek nevezi el, az első jelekkel beszélni tudó néma nőről. Helen lassan válaszol az odaadó gondoskodásra, és törékeny teste ellenére elkezdődik küzdelme az életéért. A fiú, az állatorvos és családja együtt figyelik, hogyan harcol a kis Helen. Buzdítják, óvják és szeretgetik az új családtagot.Igazán szívhez szóló film.

 


Rókakölyköket fogadott örökbe egy kutya

Rókakölyköket fogadott örökbe egy gazdátlan kutya Lengyelországban. A kóbor ebre egy erdőben találtak rá.

http://www.rtlklub.hu/hirek/kulfold/vid…

 

Forrás: RTL Klub hírek

Marcellus 2011. 05. 13., p – 21:41
Képes kisróka kormeghatározó Marcellus 2010. 02. 02., k – 21:54

A rókakölykök kinézete kezdetben erősen különbözik a felnőttekétől, ez jó lehetőséget ad arra, hogy korukat a bundájuk színe, méretük és viselkedésük alapján meghatározzuk.