Közös "rókázás" 2011: MiskolcZOO, Tekergő

Profile picture for user Vulpex
MiskolcZOO logó

Tavaly nyáron a Miskolci Állatkertben jártunk, ahol többek közt lehetőségünk volt megismerkedni Tekergővel, az Állatkert méltán népszerű és híres félszelíd rókájával. Akkor megígértük, hogy valamikor még vissza fogunk térni ide, és ezen ígéretünket be is tartottuk.

A múlt héten egy újabb látogatást tettünk a Miskolci Állatkertben, ezúttal néhány új tagunk is csatlakozott hozzánk. Bár maga az állatkert, és annak lakói ezúttal is kellemes kikapcsolódást és élményt jelentettek számunkra, nem tagadhatjuk, hogy a "hangsúly" mégis csak Tekergőn volt, hiszen rókaimádóként valamennyien nagyon vártuk már, hogy találkozhassunk vele. Kíváncsiak voltunk, hogy hogy érzi magát, mi történt vele az elmúlt egy évben. Természetesen arra is bőven jutott idő, hogy ezúttal alaposabban körbejárjuk az állatkert többi részét is, megismerve annak néhány új lakóját.


Tekergő, a róka története

Profile picture for user Marcellus

Nagy örömmel értesítjük minden kedves Olvasónkat, hogy elkészült a Miskolci Állatkert felvételeiből összeállított, Tekergő történetével foglalkozó kisfilmünk, amely elérhető a YouTube csatornánkon, vagy az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=kkAwGOB…


"Rókás" kirándulás a Miskolci Állatkertbe

Profile picture for user Vulpex
MiskolcZOO logó

2010. július 11.-én ellátogattunk a Miskolci Állatkertbe, ahol lehetőségünk nyílt közelebbről is megismerkedni Tekergővel, az állatkert méltán népszerű és híres félszelíd rókájával.

A Miskolci Állatkert (korábbi nevén Vadaspark) közel 150 állatfaj több, mint 700 egyedének ad otthont. A nálunk őshonos, hazai állatfajok mellett számos egzotikus állatfajjal is találkozhat az ide látogató. Az 1983 óta működő állatkert a Csanyik-völgyben található, a Bükki Nemzeti Park közvetlen közelében.

Természetesen kedvenc "celeb-rókánk" mellett arra is bőven jutott időnk, hogy bejárjuk és megismerjük az Állatkert többi részét is, beleértve annak lakóit is. Megismerkedtünk és összebarátkoztunk néhány lelkes állatkerti dolgozóval, valamint a Diósgyőr Rádió egyik munkatársával is, akinek néhány nappal később - látogatásunk, és a VRK egy évvel ezelőtti létrejötte alkalmából - élő műsorban telefonos rádióinterjút is adtunk. Az alábbiakban olvasható a látogatásról szóló beszámolónk, melyben a "rókás" témák mellett igyekszünk általánosságban bemutatni magát az Állatkertet is, a Galériában pedig további fényképeket is találhatnak az érdeklődők.