Fixi, Foxi és barátaik

Cím:  Fixi, Foxi és barátaik (eredeti cím: Fix und Foxi, szó szerinti magyar cím: Fix és Foxi) színes, német-spanyol televíziós rajzfilmsorozat. (forrás: Wikipédia)

Megjelenés: 2000 és 2002 között vetítette először a két német csatorna is. Magyarországon 2002-2004 között a TV2 tűzte műsorára.

Epizódok: 52 rész

Címkék

A vízben vadászó róka

Profile picture for user mudibarát

Ma kimentem a falu mögötti mezőgazdasági területre megfuttatni biciklivel Betyárt, a mudimat. Tudni kell a területről, hogy eredetileg lápos volt, és még ma is gyakran kiönt ide a kanális, ezért a táblákon bizonyos helyeken áll a víz, nádas,sás és "gyomnövények" nőnek ott. Én ezeket a területeket szoktam keresni, hátha látok valami fényképezni valót.

Címkék

Róka a Pokémonban

Profile picture for user mudibarát

Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom a Pokémon című rajzfilmsorozatot/játékot.

A Pokémon egy japán cég, a Nintendo terméke. Kitalálója Satoshi Tajiri. A játék célja, hogy összegyűjtsük az összes „Pocket monster”-t, vagyis „zsebszörnyet” a Pokélabdák segítségével. A pokémonok állatszerű lények, amelyek harcolnak egymással és bizonyos idő után átfejlődnek erősebb állapotba.

A Pokémonok közt vannak olyan karakterek is, amelyeket rókák alapján készítettek. Ezeket kívánom most bemutatni.

Címkék

A róka aki sms-t küldött...

Profile picture for user Marcellus

Pár nappal ezelőtt egy érdekes és nem kevésbé humoros esett történt Norvégiában. A történet főszereplője a 16 éves Lars Andreas Bjerckkel, aki egyik barátjával együtt december elején elhatározta, hogy megpróbálkozik egy éjszakai rókalessel. A les megvalósításában Lars okostelefonja volt segítségükre, melyre korábban egy nyúlsírás hangot generáló alkalmazást töltöttek. 

Kategóriák

Látogatás Bécsben

Profile picture for user Marcellus

Az elmúlt hetet Bécsben töltöttem egy kis pihenés és némi szellemi felfrissülés jegyében. Természetesen a város nevezetességeinek felkeresése mellett nem feledkeztem meg arról sem, hogy az osztrák főváros tágas parkjai egy Közép-Európai viszonylatokban jelentősebb városi róka populációnak adnak otthont.