A róka meg a szarkák...

Profile picture for user Marcellus

Ez a cím alapján valami állatmese is lehetne...

Nem rég úgy alakult, hogy ismét Olaszországba kellett utaznom a munkámból kifolyólag, de ez igazából a történet szempontjából kevésbé fontos. Amit viszont lényeges megemlíteni, hogy ismét abban az isten háta mögötti kis falucskában szálltam meg, ahol a nyár elején is.


Rókales a javából...

Profile picture for user Marcellus

Lévén péntek, egy kissé hamarabb sikerült elszabadulnom a munkából, mint általában. Ennek köszönhetően vacsora után naplementéig maradt annyi időm, hogy fényképezőgéppel és távcsővel felszerelkezve egy kis rókalesre induljukat. Aki legútóbbi rókás-vaddisznós bejegyzésemet olvasta, annak nem kell magyaráznom, hogy honnan is jött az ötlet...


A vízben vadászó róka

Profile picture for user mudibarát

Ma kimentem a falu mögötti mezőgazdasági területre megfuttatni biciklivel Betyárt, a mudimat. Tudni kell a területről, hogy eredetileg lápos volt, és még ma is gyakran kiönt ide a kanális, ezért a táblákon bizonyos helyeken áll a víz, nádas,sás és "gyomnövények" nőnek ott. Én ezeket a területeket szoktam keresni, hátha látok valami fényképezni valót.


Róka a kert végén

Profile picture for user mudibarát

Ma reggel 7 körül mudim, Betyár megint ugatni kezdett, mint az szokása volt, ugyanis ilyentájt jár nálunk a postás.  Aztán abbahagyta, és a ház mögé ment, vissza  a helyére. Felkeltem, ahogy az az én szokásom. Ő az ébresztőórám. Bementem a konyhába, és reggelit készítettem. Ekkor Betyár megint ugatásba fogott. Nem törődtem vele, mert szeret csaholni, beszédes fajtából származik. De csak nem akart felhagyni vele, ezért fülelni kezdtem.


A hetényi róka

Profile picture for user mudibarát

Már régóta kutattam jeleit róka jelenlétének a falum környékén, de utoljára legalább 2 éve találtam nyomokat. Igazából nem csodálkoztam különösebben, mert nem túl sok az apróvad a környéken, dehát a rókának nem kell sok, hogy megéljen.

Ma voltam kint barkát szedni anyámnak a nádas környékén. Megreccsent a talpam alatt a nád, és erre kiugrott a rejtekéből egy róka! Úgy örültem! Elég kicsi róka volt, fiatal lehet, talán tavalyi. Csodálkozok hogy ilyenkor nap közben aktív. Lehet hogy már kölykei vannak? Remélem igen.


Februári rókás kaland (második felvonás)

Profile picture for user Marcellus

Három évvel ezelőtt egy februári napon esett meg velem az a bizonyos rókás kaland, melyet elsőként leírtam az itt vezetett blogomba. Három év hosszú idő, amely alatt számtalan probálkozást tettem arra, hogy megint találkozhassak azzal a bizonyos rókával. Jó pár cselt eszeltem ki arra, hogy miképp bukkanhatnék nyomára a környéken élő rókáknak. Ám mindösszesen annyit sikerült eredményképpen felmutatni, hogy találtam egy látszólag lakott kotorékot.

Most viszont végre megtört a jég...


A Magas-Tátra és egy róka

Profile picture for user Marcellus

Egy elég kimerítő vizsgaidőszakot követően, az elmúlt hetet a Tátrában töltöttem némi kikapcsolódás és sportolás reményében. Amint arról régebbi bejegyzéseim is árulkodnak, gyakorta a környező hegységekben keresek menedéket a mindennapok egyhanguságával szemben. Nyáron a napsütés és a túrázás, míg télen a havas táj látványa és síelés vonz.