Májusi kisrókák - Kovács László felvételei

Kovács László rengeteg kisrókás felvételt küldött nekünk. Ezek legjobb jeleneteit vágtuk össze az alábbi kis filmecskékbe, amelyeket youtube csatornánkon elérhetővé tettünk:

Vulpex 2021. 10. 09., szo – 19:05

Die Nacht des Fuchses (német nyelvű természetfilm)

Profile picture for user Vulpex

Az alábbi természetfilmet vadvid barátunk ajánlotta a figyelmünkbe, a következő megjegyzéssel ellátva:

Az alábbi film egy változata lehet annak, amit az 1970-es években láttam, magyar nyelven, azonos címmel!!! Ez szerintem már digitális, új készítésű és komoly tudományos biológiai, kutató oktató film! Ott a helye a honlapotokon a filmek, videók között! Igényes, érdekes, minőségi és nekünk való! Elkötelezettségből és szeretetből küldöm!

Küldött nekünk egy "cukiságot" is: http://www.alon.hu/cukisag/kutyamentes-…

Ezúton is nagyon köszönjük neki!


Egy film a rókáról... - Kovács László

Profile picture for user Marcellus

Ismét elérhető!

Amint azt minden "rókás" ember tudja, a rókák bizony mindenütt ott vannak... Ennek ellenére kevés az olyan természetfilm, amely csakis róluk szólna: az esetek többségében, csak mint a sok erdei szereplő egyikével találkozunk velük.

Ezért is nagy örömünkre szolgál, hogy klubunk egy régi olvasója, Kovács László nem régiben egy saját készítésű, igazi rókás természetfilmmel örvendeztetett meg minket.

Megtekintés: http://indavideo.hu/video/Kozelebb_a_ro…


Rókacsalád élőben - webcam

Profile picture for user Vulpex

Igaz ugyan, hogy Kamal jóvoltából a fórumon is fent van egy ideje, de úgy gondoltam, itt jobban szem előtt van, úgyhogy ide is beküldöm.

http://www.volgdevos.nl/

A fenti weboldalon egy rókacsalád - beleértve a most tavasszal született kölykök - életét követhetjük nyomon a kotorékba szerelt webkamerákon keresztül élőben (!), a nap 24 órájában. A mesterségesen kialakított kotorék, amelybe vad rókákat "szoktattak" be, természetes környezetben található.


Készül az új magyar "rókás" természetfilm

Ezt a hírt vadvid nevű tagunk jelentette be korábban, amikor hónapokkal ezelőtt megírta nekünk, hogy egy rókákkal foglalkozó természetfilm készítésébe fogott bele. És ez egy nagyszerű dolog, hiszen nem túl sok magyar nyelvű természetfilmet ismerhetünk, amely részletesebben foglalkozna ezzel a nálunk is igen elterjedt és népszerű állatfajjal, csupán érintőlegesen, vagy káros mivoltát bemutatva (külföldi viszont annál több).

Vulpex 2011. 08. 16., k – 22:53