Régi vadászház...

Profile picture for user Marcellus

A hétvége utolsó napját egy kis kirándulásnak szenteltem Tharandt környéken. Igazából pontos úticélom nem volt, úgy voltam vele, hogy csak szembe jön egy tábla, aztán majd eldöntöm, hogy hova is megyek. Így is történt egy alkalmas erdőszéli parkolóban leállítottam a kocsit, majd gyalog folytattam tovább. 

Bolyongásom során véletlenül ráakadtam egy régi uradalmi vadászházra az egyik falu szélén. Azonban az igazi meglepetés mégis csak az volt, mikor a bejárati ajtó boltívét szemlélve egy ismerős alakra lettem figyelmes:


Drezda, meg a rókák (folytatás)

Profile picture for user Marcellus

Az elmúlt héten ismeretséget kötöttem a környező erdő turistaútjaival - szerencsére akad belölük szép számmal. A fenyvesekben bolyongani igen kellemes élmény, de sajna rókával vagy más erdei állattal eddig még nem találkoztam. Rókák jelenlétére utaló nyomokat ugyanakkor lehet találni, szóval elképzelhető, hogy még bepróbálkozok a jövőben valamelyik közeli magaslessel...

Ha igazi rókát nem is láttam, azért mégsem üres kézzel jöttem haza: egy kis erdei esőház oldalán találtam az alábbi képeket. Ezek tulajdonképpen egy tabló részletei, mely rövid leírást szolgáltat a jellemző állatokról és növényekről.


Drezda, meg a rókák

Profile picture for user Marcellus

A közelmúltban egy szerencsés pályázatnak köszönhetően úgy alakult, hogy július közepétől két hónapig Drezdában dolgozom. Ittlétem második hetében úgy gondoltam, hogy a német szókincsem bővítése végett előfizetek egy helyi napilapra. A tegnapi számot lapozgatva váratlanul egy jól ismert vadállat alakja bukkant föl az egyik cikk alján:

"Fuchs, du hast den Schuh gestohlen!" (Róka, te elloptad a cipőm!)


Látogatás Bécsben

Profile picture for user Marcellus

Az elmúlt hetet Bécsben töltöttem egy kis pihenés és némi szellemi felfrissülés jegyében. Természetesen a város nevezetességeinek felkeresése mellett nem feledkeztem meg arról sem, hogy az osztrák főváros tágas parkjai egy Közép-Európai viszonylatokban jelentősebb városi róka populációnak adnak otthont. 


Brüsszel rókája

Profile picture for user Marcellus

Augusztus utolsó hetében egy kéthetes szakmai gyakorlat keretein belül Brüsszelbe vetett a sors. Az első héten úgy tűnt, hogy városnézésre nem nagyon fog idő jutni, mivel elég sok tennivaló akadt a laborban. Azonban hétvége táján illetve a második hét elején akadt néhány üres nap, amikor különböző okok miatt nem volt mit csinálni. Ezért mégis csak városnézésre adtam a fejem - igaz nagyjából már ismertem Brüsszelt, mert két éve más okból már voltam Európa fővárosában.