Drezda, meg a rókák (folytatás)

Profile picture for user Marcellus

Az elmúlt héten ismeretséget kötöttem a környező erdő turistaútjaival - szerencsére akad belölük szép számmal. A fenyvesekben bolyongani igen kellemes élmény, de sajna rókával vagy más erdei állattal eddig még nem találkoztam. Rókák jelenlétére utaló nyomokat ugyanakkor lehet találni, szóval elképzelhető, hogy még bepróbálkozok a jövőben valamelyik közeli magaslessel...

Ha igazi rókát nem is láttam, azért mégsem üres kézzel jöttem haza: egy kis erdei esőház oldalán találtam az alábbi képeket. Ezek tulajdonképpen egy tabló részletei, mely rövid leírást szolgáltat a jellemző állatokról és növényekről.

Címkék

Drezda, meg a rókák

Profile picture for user Marcellus

A közelmúltban egy szerencsés pályázatnak köszönhetően úgy alakult, hogy július közepétől két hónapig Drezdában dolgozom. Ittlétem második hetében úgy gondoltam, hogy a német szókincsem bővítése végett előfizetek egy helyi napilapra. A tegnapi számot lapozgatva váratlanul egy jól ismert vadállat alakja bukkant föl az egyik cikk alján:

"Fuchs, du hast den Schuh gestohlen!" (Róka, te elloptad a cipőm!)

Címkék

Látogatás Bécsben

Profile picture for user Marcellus

Az elmúlt hetet Bécsben töltöttem egy kis pihenés és némi szellemi felfrissülés jegyében. Természetesen a város nevezetességeinek felkeresése mellett nem feledkeztem meg arról sem, hogy az osztrák főváros tágas parkjai egy Közép-Európai viszonylatokban jelentősebb városi róka populációnak adnak otthont. 

Brüsszel rókája

Profile picture for user Marcellus

Augusztus utolsó hetében egy kéthetes szakmai gyakorlat keretein belül Brüsszelbe vetett a sors. Az első héten úgy tűnt, hogy városnézésre nem nagyon fog idő jutni, mivel elég sok tennivaló akadt a laborban. Azonban hétvége táján illetve a második hét elején akadt néhány üres nap, amikor különböző okok miatt nem volt mit csinálni. Ezért mégis csak városnézésre adtam a fejem - igaz nagyjából már ismertem Brüsszelt, mert két éve más okból már voltam Európa fővárosában.

A rókák mindenütt ott vannak...

Profile picture for user Marcellus

A mögöttem álló héten az osztrák hegyek között nyaraltunk. Igazság szerint pihenés, városnézés és néhány hegycsúcs meghódítása végett utaztunk el Alsó-Ausztriába, ám hamarosan kiderült, hogy bizony a "rókázás" itt is utolért...