A vízben vadászó róka

Profile picture for user mudibarát

Ma kimentem a falu mögötti mezőgazdasági területre megfuttatni biciklivel Betyárt, a mudimat. Tudni kell a területről, hogy eredetileg lápos volt, és még ma is gyakran kiönt ide a kanális, ezért a táblákon bizonyos helyeken áll a víz, nádas,sás és "gyomnövények" nőnek ott. Én ezeket a területeket szoktam keresni, hátha látok valami fényképezni valót.

És megtörtént, amire rég vártam: egy róka vadászott a bokáig érő vízben. Megálltam, de mivel nem volt magas növényzet, ami elrejtett volna, a róka meglátott. Először, mintha nem vett volna észre, mert azért még egyszer végigfürkészte maga alatt a vizet, de megint rámnézett. Valószínűleg nem félt, mert szépen, komótosan megfordult, és beballagott a mögötte növő rozsba.

Sajnos nem volt időm igazán ráközelíteni, és be is volt borulva(a viharos szélről nem is beszélve), úgyhogy a mai napon készült többi képemhez hasonlóan ez sem sikerült olyan jól, mint szerettem volna. De már olyan régen vártam, hogy lefényképezhessek egy rókát a természetben, hogy nagyon örülök neki!

A vízben vadászó róka

Címkék

Hozzászólások