Szerzői jogvédelem

Profile picture for user Vulpex

Szomorúan vettem tudomásul internetes keresgélésem során, hogy bizonyos "webhely-szerkesztők" mindenféle előzetes kérés, és forrás megjelölése nélkül vesznek át szöveges tartalmakat, cikkeket és képeket a webhelyünkről...

Szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy a webhelyen található tartalmak szerzőink és a webhely tagjainak saját munkája, és nem más webhelyekről átvett tartalom.

Amíg a webhelyünkön a licensz megjelölés és típus nincs egységesítve, addig is a magyar jogszabályok értelmében automaikusan védi webhelyünk tartalmát a szerzői jog, minden további felhasználás csak az eredeti szerző hozzájárulásával történhet.

Természetesen ha valaki mindenáron szeretné mindezek ellenére is átmásolni saját webhelyére a cikkeinket, legalább annyit tegyen meg, hogy feltünteti forrásként a webhelyünket és legalább a szerző nicknevét.

Az elmúlt időszakban felmerült, hogy fotózásal és természetfilmezéssel foglalkozó tagjaink saját készítésű fényképeit és videóit használjam fel a weboldal ismertető cikkjeiben, mert egyedi lenne, illetve ahhoz engedélyt is kaptunk tőlük. Azonban sajnos úgy tűnik, hogy ezt a fentiek miatt nem tehetem meg, mivel egyesek a webhelyünkről minden forrás és szerző megjelölés nélkül lopják a tartalmat, legyen az akár szöveges, akár multimédia tartalom. Úgyhogy a Klub tagjainak saját készítésű, máshol nem látható, nagyfelbontású rókás fényképei és videói helyett maradnak a google-keresőből kiszedegetett ingyenes képek egyenlőre a cikkekben... Ezt köszönjétek meg a "tartalom-tolvajoknak".

 

Az észlelt tartalomlopások bejelenthetőek emailben vagy az alábbi fórumon:

http://rokabaratklub.hu/forum/index.php?topic=190.0

Kategóriák

Hozzászólások

Profile picture for user Vulpex

Válasz Csele üzenetére

Nehéz úgy bármit is tenni ,hogy se az oldal tulajdonosának neve, sem egy valódinak tűnő e-mail cím sincs megadva a kérdéses oldalon. A szolgáltató sem foglalkozik vele, mert úgy van vele, hogy ez nem rá tartozik, ő csak a tárhelyet adja...