Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Rókáról általánosan / Re:Nem kívánt róka az udvarban
« Utolsó üzenet: írta meszi Dátum 2018. December 25, 18:01:38 »
Üdvözlet mindenkinek!
A minap történt az eset nappal a délelőtti órákban hogy a bejárati ajtónkon kimenve rókát láttam kijönni az udvarunkban levő, tőlem olyan 30 méterre álló fás-"garázs"-tároló színből. Mondjuk én jobban megijedtem mint ő, megállt, nézett aztán bement a másik fatárolónkba, majd a tetején kötött ki, onnan nézelődött, aztán ment a kertünkbe majd át az autóúton és földeken az erdő felé eltávozott. Szép nyugodtam, nem sietett. Nem most lehetett itt először mert pár napja a színben levő egérragasztóba ragadt egerek - amiket nem dobtam ki hátha ragad még melléjük - eltűntek. Akkor semmi gyanús felborult dolgot nem láttam. Nem lenne ez olyan érdekes ha nem az udvarban lett volna mert a falu szélén lakunk, pár hónapja is volt egy a házunk előtt elpusztulva, akkor az önkormányzatnak szóltunk és elvitették a mezőőrrel.
Az első kérdésem az lenne hogy most ez ilyenkor veszett lehet hogy lát is minket és mégsem szedi a lábait?
A másik, hogy ez a jószág most eléggé rendezkedett bennt, a felpakolt tüzifa szétborult, biztosan rámászott, az összepakolt zsákok, takarófóliák szétszóródva, a bennt álló autó poros üvegén látni a nyomait, rámászott a tetején levő kárpitokra is. Ezekkel most mit tegyek ha veszett volt ha nem, el kell dobálni vagy azzal hogy rámászott még nincs semmi baja, valami vizes ronggyal töröljem meg és kész?
Köszönöm!
2
Rókáról általánosan / Nem kívánt róka az udvarban
« Utolsó üzenet: írta meszi Dátum 2018. December 25, 17:57:00 »
Nem tudtam hová írjam, ha az admin szerint máshol a helye kérem helyezze át.
3
Üdvözlet / Re:Üdv!
« Utolsó üzenet: írta Vulpex Dátum 2018. December 24, 19:44:59 »
Üdvözlet, Réka! Üdv a fórumon!

Örülök, hogy sikerült ránk találnod. Már régóta érdekelne, hogy alakul ez a rókatenyésztős dolog Magyarországon. Eddig nem találkoztunk tenyésztővel. Tartsuk a kapcsolatot, és szívesen hallanánk a tenyésztésről, szelíd rókákról többet. Van egy rókatartással kapcsolatos zárt fórum amit csak bizonyos megerősített tagok látnak, ott lehet írni nyugodtan. Adtam hozzá jogosultságot, hogy el tudd érni.

Hunter postjára reagálva azt kell mondjam, hogy az ő rókatartó élményei azért ilyen negatívak, mert szerintem felkészületlenül vágott bele amit még balszerencse is tetézett. Nem hiszem hogy látogatja ezt a fórumot azóta, egyébként messzire nyúlik vissza az ismeretségünk. Bár szívesen olvastunk volna tőle is egy kerek esettanulmányt, amit eddig nem kaptunk tőle (mások okulására persze, anonim módon akár...).

Egyébként Hunter alias Grayfox weboldalát lementettem, miután törölte (és egy részét le tudtam szedni Google cache-ből utána még, bár képeket nem). Nem teszem közzé, de aki kíváncsi rá annak szívesen elküldöm. (Semmi rosszindulat, pusztán csak történelmi jelentősége van a rokaonline honlapjának, számos tekintetben :) )

És ki emlékszik erre a képecskére? (bár Grayfox talán kimenekül a világból ha meglátja... :D )

Egyébként meg Boldog Karácsonyt mindenkinek. :)
4
Üdvözlet / Re:Üdv!
« Utolsó üzenet: írta Marcellus Dátum 2018. December 22, 17:49:13 »
Hunter úr elég sok csacsiságot összehordott. Abbahagyta az informatikát, hát szerintem a vadgazdálkodás...legalábbis a rókák sem neki való.  ;D

Hunter "barátunk" már biztos nem olvassa a forumot, de ettől függetlenül nagyon köszönjük, hogy ilyen frappánsan megválaszoltad a rókákkal kapcsolatos felvetéseit  ;)
5
Üdvözlet / Re:Üdv!
« Utolsó üzenet: írta Réka Dátum 2018. December 07, 22:17:07 »
Hunter úr elég sok csacsiságot összehordott. Abbahagyta az informatikát, hát szerintem a vadgazdálkodás...legalábbis a rókák sem neki való.  ;D

Nézzük sorban:
Idézet
aki rókát tart, az vagy vadász, vagy vadgazda, netán a Noéban vagy a Budakeszi Vadasparkban dolgozik.
Marhaság! Egy amcsi cégnél vagyok informatikus, kutyánk mindig volt de mára csak a csau-csau-t szeretem, macskákat nem szeretem. Rókát imádom.
Idézet
Ez egyszerűnek tűnhet. Feladunk egy hirdetést, netán magától felkerül. Pontosan azok az emberek, akiket szidtok a vadászatért, aki a rókát fogja szerezni.
Ez sem igaz, mert mostanra magam szaporítom. Első éven lányrókámat az udvaron lepte meg a Rómeó és ejtette teherbe. Mostanra célzottan szeretném az apát, lehetőleg minél szelídebbet.
Idézet
Viszont el kellene vinni állatorvoshoz, hogy megkapja az oltásait, féregtelenítést, CHIPET.  No de kihez? Az állatorvosok vagy nem fognak hozzányúlni, vagy azonnal lefoglalják. Hogy miért? Mivel az a vad a helyi erdőgazdaság tulajdona.
Bődületes marhaság! A rókámnak a kutyámhoz hasonló ebkönyve van amibe rendesen adja neki az állatorvos az éves veszettség elleni oltásokat. A vad CSAK akkor a helyi erdőgazdaság tulajdona ha az erdőből hozod/lopod haza. ÉRTELEM SZERŰEN! A telkemen befogott rókához sem a vadásztársaságnak sem az erdőgazdaságnak semmi köze. ÉS....mivel nálunk is a vád bizonyít és nem a védelem, nem nekem kell bizonygassam, hogy honnan van a rókám, hanem a vadászoknak, hogy tőlük loptam. Ergo a nálam ellő róka az enyém!
Idézet
Mindemellett ha fogságban megjelennek a rókák egy településen, a vadak miért ne költöznének be?
El se kezd a szakmát koma!  :'( Ma, mikor 2 település közt bármely irányba indulva jó ha 5-10 km van, gyakorlatilag a rókák élettere nullával egyenlő. Konkrétan nálunk ha nem vaslemez burkolatú baromfiólban vannak bezárva a tyúkok-libák, akkor 1 éjszaka alatt tűnik el mind. Autóval éjfél után simán látni kóricáló rókákat a település kellős közepén. Ahogy a macskák kijárnak az erdőre mezőre, úgy járnak a rókák éjjelente csapatostul be. Pedig 1 róka sem volt szelíden az udvaron. De te gondolom a székelyeknek is megmagyarázod, hogy azért járnak be hozzájuk a medvék, mert sok plüssmaci van a lakásban.
Idézet
És persze ha ez nem lenne elég, a szomszéd is bármikor feljelenthet csendháborításért, mivel a róka éjjel aktív.
:o És ez nálad mit jelent? Részegen énekel vagy mi? Csak mert az enyémnek a hangját sem hallani. Néha morog ha nem akarja hogy piszkáljam mert épp pihen, kaffog ha beszédes kedvében van játék közben és halkan nyüsszög ha kényeztetik. Mindezen hangokat max 5 méterre hallani.
Idézet
nagyon aranyos nappal, de vajon éjjel is? Ilyenkor más dolgokra koncentrál, harapósabb is lehet.
Én éjjel alszom és nem a rókát piszkálom. Megjegyzem az enyém simán átszokott a kutya-macska életmódra. Éjjel is fent van kicsit meg nappal is. Ha olyan a kedve/idő nappal alszik pl. nyáron, de tavasszal ősszel szinte egész nap fent van.
Idézet
térjünk vissza az állatorvoshoz. Mivel sok idióta még a kutyáját sem hajlandó elvinni, a legtöbb róka el sem találna a dokihoz.
Ezzel mit akarsz mondani? Dilis állat tartónak tökmindegy milyen állata van...ezért ne háziasítsuk a rókát?
Idézet
Meguntad, nem baj, dobd ki mint egy kóbor kutyát! Mivel sajnos egy szelíd rókától máshogy nem lehet megszabadulni. Tehát vihetjük menhelyre, a vadasparkba, esetleg állatkertbe, de ki is vághatjuk csak úgy simán: pontosan addig fog élni, mint egy kóbor kutya. Pár napig, hétig.
Zalaegerszegi ismerősöm mesélte, hogy a barátnője elment egy állatmenhelyre kiskutyáért. Talált is egy aranyosat, lepapírozták, hazavitte aztán 2 hónap múlva rájöttek hogy egy kisróka. Mint kiderült egy idióta állatvédő...akik ugye 99%-ban önjelölt állatvédők és a szingli lét elhanyagoltságából a fészbukon élik életük, sajnos alapvető ismeretek híján meg volt győződve hogy éjjel az országút mellett valami köcsög állat akit legszívesebben megnyúzna (sintér mesélte) kidobott egy kutyakölyköt, amit Ő mint állatvédő bevitt a menhelyre. Ahol...szintén nem láttak még rókát és kiskutyának nézték.
A róka mai napig a lánynál van..köszöni jól érzi magát, cirka fél éves. 
Idézet
Én ettől függetlenül tartanék rókát, mert értek hozzá.
:o
Idézet
Végezetül, ha én róka lennék, inkább élnék szabadon öt évet, mintsem tizenötöt úgy, hogy éjjel-nappal egy irodában ülve a főnököm seggét nyaljam.
Hát rókává változtatni nem tudlak, pedig szívesen megtenném.  ;D
De a lehetőséget azért ne hagyd ki. Így is kivonulhatsz az erdőbe és lakhatsz barlangban orvos nélkül, civilizáció nélkül és csak azt ennéd amit vadászol vagy a földből kitúrsz. És élnél vagy 30 évet, de nem kellene a főnököd seggét nyald...vagy 70 évig.
 ;)
6
Apróhirdetések (Nyilvános) / Re:Kis Kölyök rókát keresek
« Utolsó üzenet: írta Réka Dátum 2018. December 07, 21:35:54 »
Fiú rókát keresek megvételre, illetve rókatartót akinek fiú rókája van fedeztetésre.
scansatelit@freemail.hu
7
Hírek, bejelentések, segítség / Törölt hozzászólások?
« Utolsó üzenet: írta Vulpex Dátum 2018. November 24, 01:25:15 »
Webhelyünket még tavaly tavasszal valamilyen trójai program fertőzte meg, amit sajnos nem vettünk észre.
Többszöri kísérlet ellenére sem tudtam megszabadítani tőle a fórumot, mindig visszajött egy idő után.
Úgy döntöttem, hogy az lesz a legjobb, ha visszaállítok egy korábbi állapotot, de sajnos a biztonsági mentésbe is bekerült a kártevő.
A legújabb biztonsági mentés, ami biztosan tiszta maradt, az a 2017. decemberi mentés volt, ezért ezt kellett visszaállítanom.

Ennek az lett a következménye sajnos,, hogy minden 2018-ban beküldött hozzászólás, és a 2018-ban regisztrált felhasználók törlődtek.

A kellemetlenségért elnézést kérek. Igyekszem naprakészen tartani a fórummotort, hogy a kártevők ne férkőzzenek be, ez mostanság nem sikerült, és hiába voltak mentések, az sem ért semmit. Mostantól ilyen nem fordul elő.

Bízom benne, hogy tagjaink idővel tovább építik ezt a fórumot értékes hozzászólásaikkal, és nincs szándékomban törölni semmit vagy senkit amíg fenntartja a kulturált hozzászólás szabályait.
8
Apróhirdetések (Nyilvános) / Kis rókát keresek! :)
« Utolsó üzenet: írta vikesz91 Dátum 2017. Április 24, 13:58:36 »
Sziasztok!

Kis rókát keresek. Remélem valaki tud nekem segíteni. Mindegy hogy milyen nemű, oltást  és minden egészségügyi velejárót elintézek.
E-mail címem: vikesz91@gmail.com
Telefon: 06202939021

Előre is köszönöm :)
9
Apróhirdetések (Nyilvános) / Re:Kis Kölyök rókát keresek
« Utolsó üzenet: írta Vulpex Dátum 2017. Január 02, 08:28:40 »
Kedves Attila!

Jelenleg nem állunk olyan személyekkel kapcsolatban, aki eladási céllal rókákat szaporítana hobbitartás céljára. Nem valószínű, hogy ilyenek lennének Magyarországon, azonban ha mégis, nem hiszem, hogy lenne nyilvános elérhetőségük - nyilvánvaló okokból. (állatvédők, vadászok támadnák, stb.)

Tavasszal bizonyosan lesznek befogott vörösrókákról apróhirdetések itt, vagy a vadászaprón.
10
Apróhirdetések (Nyilvános) / Re:Kis Kölyök rókát keresek
« Utolsó üzenet: írta Attila Dátum 2016. December 22, 12:20:04 »
És esetleg tud ajánlani tenyésztőt??
Oldalak: [1] 2 3 ... 10