Szerző Téma: Házi róka 2020-ban  (Megtekintve 251 alkalommal)

Nem elérhető Gergo

  • Rókakölyök
  • *
  • Hozzászólások: 1
Házi róka 2020-ban
« Dátum: 2020. Április 11, 23:44:54 »
Elnézést, hogy többször felmerült témával jelentkezem, de ahogy nézem akár 10+ éves is lehet itt egy-egy bejegyzés. Igen, youtube-os rókaszerelem van 1,5 éve, nem szeretném titkolni (3 kutya és 2 macska után azért nem vagyok kezdő állattartó és nagyon régóta próbálok tájékozódni a témában). A leírásaitok alapján vad rókát befogadni talán nem mernék, ha jól értem kb. 0% esély van rá, hogy akár csak hasonlóan lehet vele élni, mint ahogy azt a videókban látom. Jól értem ezt, vagy érdemes megpróbálni? Ha mentett rókát fogadunk be és nem szokik emberhez, az felelőtlenség szerintetek? (az is egy nézőpont lehet, hogy kapott egy esélyt, bár fogalmam sincs mihez kezdenék, ha együttélésre alkalmatlan)

Látok több példát (pl. https://www.youtube.com/user/spookelliot), akik szőrmefarmokról mentenek rókát, akik ránézésre nagyon hálás kis jószágok. Tudtok olyanról, hogy ilyen kis rókát lehetne menteni valahonnan (vagy olyantól szerezni, aki ilyeneket ment)? Ilyen rókák tartása sikeresebb lehet? (ha valahogy sikerülne menteni egyet)

Mindenhol azt írják, hogy a szibériai rókákat lehet háziasítva beszerezni csak, de olyan nehéz ezt elhinni, már rengeteg rókatartót látok, ránézésre teljesen emberhez szokott rókákkal. Nem tudtok róla, hogy akár külföldről lehetne ilyet szerezni? Kutyát/macskát nem vennék tenyésztőtől, de a kóbor róka problémáról még nem hallottam, talán ezzel nincs erkölcsi probléma emiatt.

Tehát az lenne a kérdésem, hogyan induljak el, ha nem szeretnék felelőtlen lenni. Bevallom, egy teljesen vad rókával, akit meg se lehet közelíteni, nem bírnék el hosszabb távon, ezért próbálnám elkerülni ezt.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Április 12, 00:03:30 írta Gergo »