Állatok Karácsonya és a Rókarezervátum megnyitója a Noé Állatotthonban

Profile picture for user Vulpex

A mai napon a nagyközönség előtt is megnyílt a Noé Állatotthon rókarezervátuma, és megtartották az Állatok Karácsonyát is. Az eseményről mi sem hiányozhattunk.

A borús, hideg téli idő ellenére azt mondhatjuk, viszonylag sokan kijöttek a rendezvényre. Az Állatok Karácsonya alkalmából sokan hoztak ajándékot (állateledel, játékok, stb) is az Állatotthon lakói számára, amiket egy nagy karácsonyfa alatt helyeztek el.

A mai napon az állatok (öt róka, két borz, és egy mosómedve) birtokba vehették a most elkészült Rókarezervátumot. A hivatalos megnyitóünnepségen Tóth Vera is részt vett, és segített a rókák szabadon engedésében a Rezervátum területén, hogy elfoglalhassák végleges helyüket az Állatotthonban. Az eseményen Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője is feltűnt, valamint néhány TV és újság (többek közt a Blikk) tudósítói is jelen voltak.

A rókák kicsit meg voltak ijedve az elején, némelyikük csak hosszas unszolás után merte elhagyni a kinyitott szállítóketrecét, de mikor szabad talajt éreztek a lábuk alatt, egyből új erőre kaptak, és hosszú órákig rohangáltak, a Rezervátum egyik végétől a másikig, alaposan megvizsgálva, megszimatolva, megmászva mindent, ami elégük került. Reméljük, hamarosan megszokják majd új helyüket, és jól érzik majd magukat. A gondozóikon nem múlik! :)

Külön köszönet a szervezőknek, akik lehetővé tették számunkra azt is, hogy kiemelt helyről, testközelből, a Rezervátumon belül figyelhessük és örökíthessük meg a rókák őrült rohangálását, és azt, ahogyan a borzok (Samu és Sári) és a mosómedve (Sumák) az új lakhelyükkel ismerkedtek. Valóban egy óriási élmény volt! Hamarosan feltöltöm a róluk készült képeket és videókat is.

Többen kérdeztétek, hogy mikor lehet megnézni élőben a Rezervátumot és a rókákat. A Noé Állatotthonban minden szombat nyílt nap, ilyenkor szabadon be lehet járni az Állatotthon nagy részét. A rókák mellett sok más állattal is találkozhattok, némelyikükkel szabadon, akiket meg is lehet simogatni.

Képes beszámoló az eseményről a Noé Állatotthon oldalán