Hamarosan költöznek a rókák

Profile picture for user Marcellus

A mai napon a rossz időjárás ellenére összeismerkedtünk Matuschek Zoltánnal a rókarezervátum megálmodójával és megtekintettük az épülő rezervátumot. Azonban mindannyiunk számára magukkal a leendő lakókkal való találkozó volt a napfénypontja.

Kópé - az állatotthon legbarátságosabb rókája - ugrálva, farokcsóválás közepette köszöntött minket, míg a többiek nem nagyon zavartatták magukat és tovább aludtak kuckójukban. Sajnos a rókák, egy kivételével,  jelenleg  még karanténban vannak, mivel a múlt hét folyamán néhányukon kitört a rühesség, illetve még meg kell kapniuk a kötelező veszettség elleni oltást.

Azonban köszönhetően az állatotthon gondozóinak hamarosan birtokba vehetik új otthonukat.

Hozzászólások

Profile picture for user Vulpex

Valóban egy élmény volt!

A rókák jelenleg sajnos egy kivételével karanténban vannak. Az Otthon lelkes munkatársai mindent megtesznek azért, hogy minél előbb sikerüljön kigyógyítani őket a rühességből. A rókarezervátum hivatalosan csak később nyitja meg kapuit, remélem, sokan eljöttök majd a megnyitóra. (én mindenképpen :) ) Némelyik róka rendkívül szelíd, barátságos az emberekkel és a kutyákkal is.

Mindenkinek ajánlom, hogy ha van egy kis ideje, valamelyik szombaton látogassa majd meg a Noé Állatotthont. És nem csak a rókák miatt, vagy az örökbefogadásra váró kutyák és macskák miatt, mert mellettük sok más állatnak is helyet adnak, így mi tegnap láttunk őzet, disznókat, libákat, stb stb Egyfajta mini-állatkert.

A szelíd, ember társaságát kedvelő állatok nem ketrecben voltak, hanem az nyílt napra kilátogató érdeklődők közt szabadon járkáltak. Tegnap mi az állatotthon területén nem csak kutyákat, hanem malacokat és őzet is láttunk - szabadon. És ez egy óriási dolog, nagyon jó ötletnek tartjuk.

A rossz idő és a hideg miatt sajnos nem tudtunk sokáig maradni, de talán legközelebb :) bár nem sokat fényképeztünk, de remélhetőleg hamarosan a képeket is ki tudjuk tenni a galériánkba.