Készül az új magyar "rókás" természetfilm

Profile picture for user Vulpex

Ezt a hírt vadvid nevű tagunk jelentette be korábban, amikor hónapokkal ezelőtt megírta nekünk, hogy egy rókákkal foglalkozó természetfilm készítésébe fogott bele. És ez egy nagyszerű dolog, hiszen nem túl sok magyar nyelvű természetfilmet ismerhetünk, amely részletesebben foglalkozna ezzel a nálunk is igen elterjedt és népszerű állatfajjal, csupán érintőlegesen, vagy káros mivoltát bemutatva (külföldi viszont annál több).

A készülő filmmel kapcsolatban egyenlőre még nem tudunk pontosabb részletekkel szolgálni. Azt azonban már most is elárulhatjuk róla, hogy több, mint másfél éve készül. A film készítője szerint mostanra körülbelül hetven százalékban készült el. Ezen ne lepődjünk meg, hiszen a vadon élő állatok filmezése, fotózása igen időigényes, egy-egy jól sikerült felvétel mögött olykor több hónapos "terepmunka" fekszik, és óriási szerencse kell hozzá. Az alkotó szerint ugyanakkor mostanra több páratlan és ritka pillanatot sikerült lencsevégre kapni a vadon élő rókák életéből, így teljességgel biztosak vagyunk benne, hogy a befektetett idő és munka mindenképp megtérül majd.

Sok sikert és jó munkát kívánunk tehát vadvid tagunknak a készülő filmjéhez, amely reményeink szerint egy kicsit más, eddig nem látott szemszögből fogja bemutatni a hazánkban élő vad rókák életét. De addig is, közzéteszünk néhány képkockát a készülő filmből.