Rókarezervátum 2010.01.30

Profile picture for user Vulpex

Gondoltam, ma ismét meglátogatom a Noé Rókarezervátum lakóit, hiszen több, mint hat hete jártunk legutóbb arrafelé, és kíváncsiak voltunk, mi újság van rókafronton.

Ebben még az sem akadályozott meg, hogy egész éjjel és ma majdnem egész nap óriási pelyhekben hullt a hó, így mire elindultam, már mindent közel 15 centiméteres hótakaró fedett. A fehérség mindent ellepett, már-már szemkáprásztató módon.

Rókarezervátum 2010.01.30

A Rezervátum lakói az elmúlt hetekben új házikókat kaptak, melyeket boldogan vettek birtokba. Az új bungalók nem csak izgalmas mászókának is alkalmasak, hanem "borzbiztosak" is - a borzok nem tudnak felmászni rá, így a rókáknak nyugtuk lehet tőlük. A borzok, és a rókák ugyanis időnként összekapnak, és bár nem olyan vészes a dolog, jobb az óvatosság.

Rókarezervátum 2010.01.30

Az állatok a nagy hideg miatt elbújtak kuckójukba, és sem a mosómedvéket, sem a borzokat nem lehetett látni. Rókákat sem - egy kivételével! Kópé, az otthon legbarátságosabb és legéletrevalóbb rókája már várt...

Rókarezervátum 2010.01.30

Kópé kezdetben nem nagyon zavartatta magát, azon kívül hogy vinnyogott egy kicsit közeledtemre, később viszont látogatója érkezett... Mint ezeken a képeken is látszik, a Rókarezervátum lakóit időnként meglátogatják az Otthon többi lakói is, és nem volt ez másként most sem...

A Rezervátum több új lakóval is bővült az elmúlt hetekben, így egy új, "Csillag" nevű róka is bekerült ide, akit háziállatként tartottak, de aztán a gazdái megúnták és behozták a menhelyre. Két új mosómedvével is bővült a társaság, Lepcse és Mira jól érzik magukat az új lakhelyükön.

Sajnos az egyik róka valamelyi borzzal való harcban kissé lesántult, de szerencsére nem történt komolyabb baja, ő is előjött és sántasága ellenére fürgén ugrált a kerítés túloldalán álló kutyák előtt. A többiek még karanténban vannak, remélhetőleg már nem sokáig.