Rókás kirándulás a Miskolci Vadasparkba és a Bükkbe

Profile picture for user Marcellus
Red Fox Pup by John Marriott

A VULPES Rókabarát Klub egyéves születésnapja alkalmából egy kis közös "rókázásra" szeretnénk meginvitálni kedves Olvasóinkat:

A miskolci állatkert ugyan nem az ország legnagyobb vadasparkja, de a Bükk-hegység kellemes környezetnek köszönhetően igen kedvelt célja családi vagy iskolai kirándulásoknak.  Az utóbbi években minden kétséget kizárólag az állatkert legnagyobb szenzációja, Tekergő a szelíd róka, aki már-már emblematikus szereplője a vadaspark családi rendezvényeinek. A tavaly egy rövid találkozás és néhány -nem túl jó- fénykép erejéig már volt szerencsénk megismerkedni Tekergővel, ám sajnos gondozójával akkor nem sikerült beszélnünk.

Ezért elhatároztuk, hogy a klub évfordulójának tiszteletére egy kirándulást szervezünk július 11-re (vasárnap), ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt, akinek kedve van megismerkedni Tekergővel és gondozójával, valamint velünk, az oldal szerkesztőivel.

Figyelem!

Délelőtt 10 órakor találkozunk az állatkert bejáratánál Tekergő gondozóival, akikkel egy kisebb riportot szándékozunk készíteni. Természetesen emellett szívesen válaszolnak minden rókás kérdésre.

Ha minden igaz, akkor nem csupán fényképezkedni lehet majd Tekergővel, hanem akár meg is lehet simogatni - habár ez leginkább attól függ mennyire lesz kedve a dologhoz. :)

Egy szerencsés véletlen folytán az állatkert ragadozó kampányának rádiós főszerkesztőjével is alkalmunk lesz megismerkedni és beszélgetni.

Végezetül, de nem utolsó sorban a szervezett rókázásunk mellett érdemes a vadaspark többi lakóját is megtekinteni.

 

Várunk mindenkit!

Címkék