Rókatartással kapcsolatos esettanulmányokat gyűjtünk!

Profile picture for user Vulpex
Najlvin házirókája, Vixey
Vixey - (C) Najlvin

Weboldalunk fontos témája a rókatartás. Ismeretterjesztő cikkeink mellett a jövőben valós esettanulmányokat, megtörtént eseteket szeretnénk weboldalunkon összegyűjteni e témában, elsősorban hazai vonatkozású példákból merítve, hogy az érdeklődők minél teljesebb képet kaphassanak erről.

Várjuk azok jelentkezését, akik jelenleg is tartanak, vagy tartottak korábban rókát házikedvencként, és szívesen beszámolnának weboldalunkon egy kicsit hosszabb esettanulmány jellegű írás keretein belül az ezzel kapcsolatos tapasztalataikról, gondolataikról, és élményeikről; illetve megírnák saját "házirókájuk" történetét, amely egy kicsit saját történetük is: arról, hogy miként lettek rókatartók, és új háziállatukkal kapcsolatban milyen problémákkal kellett szembesülniük, illetve ezeket hogyan sikerült megoldani.

Fontos kiemelni, hogy nem ismertető cikkeket, hanem olyan esettanulmányokat szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amely megtörtént eseteken, példákon keresztül mutatja be a rókatartás gyakorlati problémáit. Mint azt sokszor hangsúlyoztuk már, a VRK-nak nem célja a rókatartás népszerűsítése, sokkal inkább az ismeretterjesztés. Ezért nem csak a rókatartás kellemes és szép pillanatait, hanem árnyoldalait is szeretnénk bemutatni. Negatív történeteket, példákat is várunk tehát, olyanoktól, akik megpróbálták, és minden próbálkozás ellenére mégis belebuktak. A leendő rókatartóknak meg kell ismerniük, hogy mibe készülnek belevágni, milyen feladatot és felelősséget vállalnak magukra új "hobbijukkal".

A cikkeket a Portálon, vagy a fórumon közvetlenül is be lehet küldeni weboldalunkra egy egyszerű regisztrációt követően, de ha valakinek kényelmesebb, e-mailben is elküldheti írásait nekünk. A beküldött írásokat, melyek tartlamazhatnak képeket, videókat is, jóváhagyás után közzétesszük a Portálon, akár teljes névtelenséget kérő szerzőtől is.

Érdemes tudni, hogy a rókatartás mellett más témájú "rókás" cikkeket, híreket is be lehet küldeni weboldalunkra, ahogyan eddig is. Portálunk minden regisztrált tagja egyben társszerkesztő is lehet, ha elfogadja a beküldési irányelveket. Regisztrált rókatartó tagjaink pedig hozzáférést igényelhetnek a Fórum ezzel foglalkozó zártkörű részéhez.