Vezess "róka-tudatosan" !

Profile picture for user Marcellus

Augusztus-szeptember a rókák felnőtté válásának időszaka: ezen hónapok során az idén született rókakölykök fokazatosan elhagyják szüleik vadászterületét, hogy a tél beállta előtt saját territóriumot találjanak maguknak. Ezen vándorlás sajánlatos következménye, hogy nyár végével egyre több helyen lehet találkozni az utak mentén elgázolt rókák tetemével. 

A fiatal rókák útkeresése azonban nem csupán a rókák számára veszélyes időszak, hanem a késő esti illetve hajnali órákban közlekedő autósokra nézve is. 90 km/h vagy a fölötti tempó mellett már egy néhány kilós rókával való ütközés is komoly balesethez vezethet illetve jelentős károkat okozhat gépjárművünkben. Fontos megemlíteni, hogy vadállattal való összeütközésből származó károkra a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hatálya nem terjed ki,  erre csak a drágább CASCO biztosítások nyújtanak fedezetet.

Szürköletet követően magunk és a rókák testi épsége érdekében vezessünk az elkövetkezendő időszakban fokozott körültekintéssel!Hozzászólások