VS.hu riportja a rókatartásról

Profile picture for user Marcellus

Címkék

Hozzászólások

Több mint 2 éve tartok rókát(hivatalosan engedéllyel) a videó jó de több sebből vérzik!! Jo lenne ha nem lenének félre tájékoztatások!! Nem bántásként mondom de ez nem kerek és nem fedi a valóságot!!!

Profile picture for user Marcellus

Válasz Csele üzenetére

Természetesen tudatában vagyunk, hogy a fenti riport - mint ahogy általában az összes ilyen riport - nem fedi teljesen a valóságot. A honlapra alapvetően két okból került fel ez a videó: a szóban forgó rókát és gazdáját sok klubtagunk személyesen is ismeri, emellett ez a kis riport (mégha elfogult is) sok tekintetben becsülendő teljesítmény figyelembe véve a rókatartás hazai megítélését.

 

Én nem tartok rókát,egy 11 éves kislány vagyok(jelenleg,természetesen),de szerintem a rókák nem lopnak.Az,hogy az emberek ilyeneket gondolnnak róluk,azt a róluk szóló (rajz)filmek okozzák(vannak olyan (rajz)filmek is amelyek ez alól kivételek,de sajnos az ilyenekből nagyon kevés van).A (rajz)filmek pedig úgy készülnek,hogy a készítőnek az anyja ilyeneket mond:"Az a szemét róka,már megint elvitte a tyúkot!"stb. Az anya pedig azért mond ilyeneket,mert neki is ezt mondták a szülei,és így tovább.A róka ppedig nem lop,csak táplálékot szerez,mert az ember terjeszkedik,kicsi lesz az élőhelye,kimegy az erdőszélre,a tanyákhoz,oott pedig várnak rá a tökéletes zsákmányok,a tyúkok és egyéb baromfik.

A róka egy ragadozó állat.Bolond lenne az asztalon hagyni a nyers húst.Ilyen például a macska is.Nem várom el tőle,hogy hagyja ott a húst az asztalon.Legfeljebb megjegyzem,hogy nem túl körültekintő megoldás a kerti asztalra kirakni a húst.