Új rókasztárok a Noéban: Szmöre, Vagány és Hamvas

Profile picture for user Vulpex

Azil elvesztésével Cleo róka nem maradt egyedül a kis rókakifutóban, hiszen idén tavasszal újabb kisrókákat tettek be mellé, hogy felügyelje őket. Az új jövevények: Szmöre, Hamvas, Vagány valamint Vagány testvére mindannyian gyorsan elfogadták Cleo-t "pótmamaként", és Cleo is őket, így most teljesen úgy festenek, mint egy igazi rókacsalád. Ráadásul ők - Vagány testvére kivételével - kevésbé vadak, mint a többi róka a nagy rezervátumban, úgyhogy sikerült nagyszerű képeket készítenünk róluk, a kifutón belülről.

Cleo róka nem vallott csődöt mint pótmama, hiszen érezhető a részéről, ahogyan folyamatosan figyeli a kicsiket, és azzal a jellegzetes hanggal kommunikál velük időnként, ahogyan a rókamama szokott a kölykeivel (ez a jellegzetes "vukvukvuk" hívás azért is érdekes, mert Cleo-t eddig sosem hallottuk vokalizálni eddig). Ráadásul a neki adott csirkefarhátot sem ette meg, hanem a kölyköknek hagyta, sőt az első időkben, amíg volt kotorék, levitte a kicsiknek, akik benne pihentek éppen. Sikerült éppen lefotózni Cleot, ahogyan az egyik kicsi (Szmöre) köré kunkorodik, ezzel "védve" előlünk őt. Szmöre egyébként a legkisebb és a legszelídebb róka valamennyiük közt, nagyon barátságos.

Anyai szeretet
Anyai szeretet
Imádják egymást
Imádják egymást

Szmöre korábban háziállatként nevelkedett egy családnál, akik végül nem tudták tovább tartani maguknál, így került az állatotthonba. Ő valóban "mindenki rókája", hiszen semmi agressziót vagy félelmet nem mutat, nagyon kíváncsi és barátságos, játékos.

Szmöre
Szmöre

Egy különleges színű kisróka is bekerült idén a kis rókakifutóba: "Hamvas" nevet kapta. Különleges ismertetőjegyei az átlagosnak nem mondható színű bunda (innen a neve) és a füle, amely mindig ilyen furcsán, vízszintesen áll. Valószínűleg pigmenthiányos, és a viselkedése sem mondható éppen átlagosnak, például folyamatosan vokalizál. Félénk, de őt is meg lehetett végülis közelíteni és érinteni több óra elteltével. Nagyon nem hasonlít a többi rókára, éppen ezért sokak kedvence lehet.

Hamvas
Hamvas

Vagány és testvére sem túlságosan barátkozós. Vagány még csak-csak, sőt a gondozója igen nagy reményeket fűz ahhoz, hogy ő lesz a Noé következő "rendezvényrókája". A testvére viszont ki sem mozdult a "rókapolc" sarkából, ahol félénken és mozdulatlanul nézegetett minket. De gyönyörűek mindketten ők is! A kis rókát láthatóan stresszeli a forgalom és az emberek, de ő valószínűleg a nagy rezervátum lakója lesz, ha megnő, addig is azonban nem választották szét őt Vagánytól, ezért még a kis kifutóban maradt ő is. Az alábbi képen látható Vagány, mögötte a sarokban testvére. A mellette levő fotó még májusban készült a Gyermeknapi rendezvényen valószínűleg róla - ilyen volt, és ilyen lett.

Vagány és testvére
Vagány és testvére
Kisróka
Kisróka

Fényképeztünk a nagy kifutóban is, rókát ugyan csak messziről futva láttunk benne, de jó volt.

Mosómedve
Mosómedve
Ormányos medve
Ormányos medve

Rengeteg kép elérhető a Galériánkban, érdemes megnézni!