Az itt található ismertetőkből megismerhetjük a rókákat, és a különböző rókafajokat.

Vörös róka

Profile picture for user Vulpex
Vörös róka

Kevés olyan vadállatunk van, mely annyira népszerű lenne, mint a róka - ennek ellenére csak nagyon kevesen ismerik igazából ezt az állatot, sok a tévhit velük kapcsolatban. Az emberek körében vegyes, és sok esetben szélsőséges a megítélésük, sokan vagy nagyon kedvelik, vagy nagyon gyűlölik őket. Abban viszont valószínűleg mindenki egyetért, hogy nem mindennapi állatok, gyönyörűek, intelligensek, vadak és titokzatosak... ezek a vörös rókák, az alábbi cikkből pedig kicsit jobban is megismerhetjük őket.


Kevéssé ismert tények rókákról

Profile picture for user Marcellus

Ebben a cikkben olyan rókákkal kapcsolatos megfigyeléseket, tudnivalókat és érdekességeket gyűjtöttünk össze, melyeknek többnyire nem jut hely az általános hangvételű ismertetőkben. Az itt közölt információk alapvetően vörös rókákkal kapcsolatosak, azonban sok tény más rókafajok esetében is megállja a helyét. 


Lapátfülű róka

Profile picture for user mudibarát
Lapátfülű róka

Rendszertan

Rend: Ragadozók/Carnivora
Család: Kutyafélék/ Canidae
Nemzetség: Rókák/Vulpini
Nem: Otocyon
Faj: Otocyon megalotis/Vulpes megalotis

Az Otocyon név a görög „otus” és „cyon” szavakból tevődik össze; az előbbi fület, míg az utóbbi kutyát jelent. A megalotis az „otus” és a „mega” szavak összekapcsolása, jelentése „nagy fülű”.


Képes kisróka kormeghatározó Marcellus 2010. 02. 02., k – 21:54

A rókakölykök kinézete kezdetben erősen különbözik a felnőttekétől, ez jó lehetőséget ad arra, hogy korukat a bundájuk színe, méretük és viselkedésük alapján meghatározzuk.