Bejelentkezéssel, regisztrációval kapcsolatos problémák

Ha valakinek problémája támad a webhelyen való regisztrációval, bejelentkezéssel kapcsolatban, nyugodtan jelezze nekünk a kapcsolatfelvételi oldalon található elérhetőségeken. Az alábbiakban röviden összeírtuk az ezzel kapcsolatos leggyakoribb problémákat és ezek megoldásait.

Amennyiben valaki a regisztráció során hibásan adta meg e-mail címét (elírta azt), semmi esetre se regisztráljon újra a webhelyen! Ehelyett vegye fel velünk a kapcsolatot a központi kapcsolat-űrlapon vagy központi e-mail címünkön, hogy kijavíthassuk a megadott e-mail címét, illetve újra kiküldjük az első belépéshez szükséges adatokat.

Nem tudok regisztrálni a webhelyen. Mit tegyek?

  • Előfordulhat, hogy az adminisztrátor átmenetileg korlátozta az új felhasználók közvetlen regisztrációját a weboldalon, vagy technikai problémák léptek fel, ezért nem lehet regisztrálni. Ebben az esetben fel kell venni az üzemeltetőkkel a kapcsolatot, akik kézzel fogják létrehozni az új felhasználó fiókját.
  • Lehetséges, hogy a regisztrációs űrlapon érvénytelen e-mail cím, vagy már használatban lévő felhasználói név lett megadva, ezeket érdemes ellenőrizni. Lehet, hogy itt egy biztonsági kérdésre is válaszolni kell (captcha), amelynek célja az automatizált reklámrobotok regisztrációjának megakadályozása.

Korábban regisztráltam, mégsem tudok bejelentkezni a webhelyre.

  • Előfordulhat, hogy a fórumon regisztrált felhasználói fiókoddal próbálsz belépni a webhelyre. Ne feledd, hogy a Portál és a Fórum két különálló rendszer, ezért külön regisztrációt igényel mindkettő. Amennyiben valaki szeretne mindkét helyen regisztrálni, azt mindkettőben külön-külön meg kell tenni (lehetőség szerint ugyanazzal a felhasználói névvel).
  • Lehetséges, hogy az újonnan regisztrált felhasználói fiók még nem lett megerősítve (aktíválva) e-mailben. Minden újonnan regisztrált tagnak egy megerősítő (aktíváló) e-mailt küld ki a rendszer, az ebben leírt lépések alapján aktíválni kell az új felhasználói fiókot, addig nem lehet bejelentkezni. Ha valaki nem kapta meg ezt a levelet, akkor ellenőrizze a levelezőrendszere Levélszemét mappájában. Ha ott sem találja, vegye fel a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, akik segítenek az új felhasználó aktiválásában. A több hete sem aktívált, és/vagy látszólag érvénytelen e-mail címmel regisztrált felhasználói fiókokat spamként kezeljük, és egy idő után törlésre fognak kerülni.
  • Lehetséges, hogy az e-mail címeddel próbálsz meg belépni. Kérlek, hogy ehelyett használd a Portálon korábban regisztrált felhasználóneved a bejelentkezéshez. Ne feledd, hogy a felhasználónevek (a jelszavakhoz hasonlóan) kisbetű-nagybetű érzékenyek.
  • Ha elfelejtetted a felhasználónevet és a jelszavad, itt lehet új jelszót kérni.