Heltay István: A róka ökológiája és vadászata

Profile picture for user Vulpex
Heltay István: A róka ökológiája és vadászata

Szerző: Heltay István
Mezőgazdasági Kiadó Vállalat
Kiadás éve: 1989
ISBN: 963-232-654-7
175 oldal

Aki szeretné komolyabban is megismerni a vörös rókákat, és magyar nyelvű szakirodalmat keres, mindenképpen érdemes beszereznie ezt a könyvet. Jelenleg sincs tudomásunk ennél frissebb, magyar nyelvű könyvről, amely ennyire alaposan foglalkozna a rókákkal, hiszen alig áll rendelkezésre magyar nyelvű szakirodalom róluk. Bár helyenként tartalmaz egy-két elavult információt, hiszen nem mai kiadás, összességében igen hasznos tudnivalókat találhatunk benne, mindezt érdekes, olvasmányos formában.


Lanszki József: A korszerű prémesállat-tenyésztés gyakorlata
Lanszki József: A korszerű prémesállat-tenyésztés gyakorlata

Szerző: Lanszki József
Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás éve: 1999
ISBN: 963-356-260-0
Terjedelem: 216 oldal

A prémesállatok tenyésztéséről meglehetősen minimális, és javarészt igen elavult magyar szakirodalom áll rendelkezésre. Ez a magyar nyelvű kiadvány a tankönyvekhez hasonló alapossággal mutatja be a korszerű prémesállattenyésztés alapjait, hazai példákat is megemlítve. Nagy terjedelemben foglalkozik a rókákkal, de számos más, prémjéért tenyészthető állatfajról is találhatunk benne tudnivalókat.

Vulpex 2011. 08. 04., Csü – 14:50
Kutyák, rókák, farkasok

oldalszám:29

Lenyűgöző képek a Föld legbámulatosabb kutyáiról, rókáiról, farkasairól

Láttál-e
már akkora kutyát,amelyik alig magasabb egy ceruzánál?

Gondolkoztál-e
már azon, miért üvölt a farkas?

Tudod-e
hogy a sarki róka "mélyhűti" a zsákmányát?

Mindez csak néhány példa a Csudavilág legújabb kötetének meglepetései közül: egy pompás könyv a kutyák,, rókák, farkasok titkairól és csodáiról.

Ez egy nagyon régi kiadású könyv, egy antikváriumban akadtam rá, s mint rókagyűjtő, megvettem. Amúgy semmilyen jelentős információt nemtartalmaz, kisgyerekeknek szól, inkább a képekkel kommunikál mint szöveggel.

mudibarát 2011. 07. 31., v – 12:16
A Vadon világa - Fenséges ragadozók
A Vadon világa - Fenséges ragadozók

Írók: Pat Morris, Am-Jane Beer

oldalszám: 64

Tartalom:

"kutyafélék: szürke farkas, prérifarkas, panyókás sakál,vörös róka, sarki róka, sivatagi róka, lapátfülű róka, hiénakutya, dingó

medvefélék: jegesmedve, feketemedve, barnamedve,óriáspanda, cibethiéna

fajlista, kifejezések, hasznos intenetes oldalak

DVD időtartama 55perc, felvételek a BBC filmtárából!"

mudibarát 2011. 07. 31., v – 12:11
Brehm: Ragadozók
Brehm: Ragadozók

Író: Brehm Alfréd

oldalszám:143

témák: macskafélék, kutyafélék, menyétfélék, medvefélék

A könyv átfogóan leírja a legfőbb rókafajokat, és minden egyes ágról ír valamicskét. Nem túl részletes, viszonylag felszínesen értekezik a rókákról, de ez megbocsátható, hiszen minden ragadozóról szól, nem csak róluk. Alapinformációt nyújt csupán, ám mégis érdemes beszerezni  legalább a sok gyönyörű fénykép miatt.

 

mudibarát 2011. 07. 31., v – 11:49
Rókák és terrierek
Rókák és terrierek

író:Szabó Péter

Tartalom: A vadászok körében is egy speciális réteg az, aki a rókavadászat vírusával igazán meg van fertőzve! Remélem, egyre többen leszünk azok, akik a vörösfrakkost nem "csak rókaszámba" veszik, hanem igazi vadnak tekintik! Ebből a könyvből a "szakmai" rész elmarad, ugyanis ezen a téren sok újat mondani nem tudok. Azonban - az Olvasók véleményére támaszkodva - összeállítottam egy mókás történetet. Remélem tanulságos is lehet mások számára, mint ahogy a többi epizódok is. És soha ne feledjük el: a vadászatban mindig az a legszebb, amit ígér, nem pedig amit ad! - vallja a kötet szerzője.

Nagyon érdekes és magával ragadó vadászkalandokat olvashatunk benne, főleg természetesen a rókavadászatról, azon belül is a kotorékozásról. Akit érdekel ez a vadászati mód, okvetlenül olvassa el, de egyszerű kikapcsolódásként is megfelel.

mudibarát 2011. 07. 27., sze – 12:12